Akıllı TelefonAsusGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Asus Zenfone 8 İşlemcisi Belli Oldu!


Asus bu yıl için Zenfone 8 serisi üzerinde epeyce bir duruyor. Bu serinin başlıca cihazı Zenfone 8 modeli ise Geekbench üzerinde göründü!

Asus markalı bir cihaz şu anda Geekbench üzerinde görüntülenebiliyor. ASUS_I004D model numarası ile görüntülenen cihaz kimilerine göre temel model olan Zenfone 8 iken kimilerine göre ise Zenfone 8 Pro. Benchmark testi cihazın Lahaina anakartını kullandığını gösteriyor. Peki bu ne demek oluyor? Gelin birlikte haberin devamına bakalım!

Asus Zenfone 8 Geekbench Skoru ve Kullandığı İşlemci Ortaya Çıktı!

Lahaina anakartı olarak bahsedilen şey aslında bir kod adıdır. Bu kod adı ise Qualcomm Snapdragon 888 işlemcisine işaret eder. Zira görselde görebileceğimiz üzere test edilen cihazın 2.84 GHz hızlarına kadar ulaşabilen 8 adet çekirdeği olduğunu ve Adreno 660 GPU birimini kullandığını görebiliyoruz.

Asus Zenfone 8 geekbench

Ayrıca test edilen sürümün 8GB RAM barındırdığını da anlamak güç değil. Buna rağmen Zenfone 8 serisinin Android 11 işletim sistemi ile birlikte 16GB’a kadar RAM seçeneği sunacağı tahmin ediliyor.

Bununla birlikte cihazın Mini modeli hakkında da bazı iddialar var. Örneğin abileri gibi onun da Snapdragon 888 işlemcisine sahip olacağı şu anda konuşulan en büyük iddialardanbiri. Bir diğeri ise 120Hz tazeleme oranlı bir panelle birlikte geleceği.  Bu panelin Samsung OLED Full HD+ ve 2400×1080 piksel çözünürlüğünde olması bekleniyor. Ekranın boyutunun ise 5,9 inç olacağı düşünülüyor.

İddialar üzerinden konuşmak mantıksız. Üstelik cihazın bu bilgilerini doğrulayabilecek sağlam bir kaynağa da sahip değiliz. Biz kendi konumuza dönecek olursak Zenfone 8 1124 tekli çekirdek skoru ve 3669 çoklu çekirdek skoru ile bazı rakiplerinin işini zora düşürecek gibi gözüküyor. Bakalım zaman ne gösterecek!

 

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu