Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei EMUI 9.1 güncellemesi ile gelen yenilikleri videoda gösterdi

EMUI 9.1 güncellemesi şu sıralar pek çok Huawei kullanıcının gündeminde. Temmuz ve ağustos ayı içerisinde bazı Huawei ve Honor telefonlar söz konusu güncellemeyi almaya başlayacaklar. Geçtiğimiz gün Huawei P20 ve P20 Pro için yayınlanan güncelleme çok yakında Mate 10 Pro için başlayacak.

Bunun yanında güncellemenin bu ay ve gelecek ay hangi modellere sunulacağı Huawei tarafından açıklandı. Buradaki haberimizden bu telefonlara göz atabilirsiniz.

EMUI 9.1 güncellemesi
EMUI 9.1 güncellemesi

Huawei şu sıralar gündemden düşmeyen EMUI 9.1 sürümüne eşlik eden yenilikleri şimdi bir video eşliğinde aktardı. Sadece 36 saniye süren video, EMUI 9.1’de yer alan başlıca yeniliklere değiniyor. Güncellemenin getireceği tüm gelişmelere alt bölümde değindik.

EMUI 9.1 güncellemesi ile gelen yenilikler?

EMUI 9.1 sürümü üç yönden geliştirildi: Estetik, performans ve akıllı bir deneyim. GPU Turbo 3.0 yazılımını da beraberinde getiren yeni sürüm, EROFS (Süper Dosya Sistemi) ve Ark derleyicisini içeriyor.

EROFS dosya sistemi ile ortalama okuma performansının %20 artırıldığı bildiriliyor. Yeni Ark Derleyicisi ise sistem akıcılığını %24, yanıt verme hızını %44 ve üçüncü parti uygulamaların çalışma performanslarını %60 oranında artıyor.

Android 9.0’ın derin özelleştirme optimizasyonu sayesinde EMUI 9.1’de minimalist bir tasarım görüyoruz. Bu sürüm aynı zamanda duvar kağıtları, temalar ve simgelerde iyileştirmeler getiriyor. Ayrıca, kullanıcı arayüzünü kullanmayı kolaylaştıran genel sistem uygulamalarında da bazı iyileştirmeler yapılmıştır. Sağlık, ofis, eğlence, seyahat ve daha fazlası gibi çeşitli uygulamaların yapay zeka (AI) özelliklerinde de gelişmeler yapıldı.

GPU Turbo 3.0 sayesinde oyun performansı geliştirilen yeni EMUI sürümünde bazı kişilere video zil sesi de ayarlanabiliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu