Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

Yılın bombası patladı!!! Qualcomm telefon işine giriyor! Hem de bakın kiminle…

Akıllı telefonlarımıza yonga setleri ile güç veren Qualcomm, yıl sonuna kadar kendi oyuncu telefonunu piyasaya sürecek; işte detaylar…

Genellikle Snapdragon işlemciler ile tanıdığımız Qualcomm, bu yılın sonuna doğru  sürpriz bir şekilde akıllı telefon işine girecek. Hatırlarsınız ABD’li yonga seti üreticisi geçtiğimiz haftalarda, Snapdragon 875‘in tanıtım tarihini ortaya koyan bir davet yayınlamıştı. 1 Aralık 2019 tarihinde tanıtılacak olan bu yonga seti, beraberinde yeni bir oyuncu telefonu da getirebilir. Evet şaka yapmıyoruz; yıl sonuna doğru ilk Qualcomm akıllı telefon modeliyle tanışabiliriz.

Raporlara göre Qualcomm bu oyuncu telefonunu, Snapdragon 875 işlemcisini duyurduktan sonra piyasaya sürecek. Ancak bunun için belirlenen net bir tarih yok. Bunun yanı sıra ABD’li yonga seti üreticisi, yeni oyuncu telefonu için de Asus ile iş birliği yapacak. Asus‘un donanım olarak nasıl telefonlar geliştirdiğini bilmeyen yoktur. Örneğin sıvı soğutma teknolojisinde bu şirketin üstüne rakip tanınmıyor. Konuya biraz daha açıklık getirecek olursak Rog Phone 3 modeli, bildiğiniz üzere 3.4Ghz hızla çalışan Snapdragon 865 Plus yonga setiyle piyasaya sürüldü. Ancak cihaz bu işlemciyle çalışmasına rağmen bile, 36 derecelik ısısını sabit olarak koruyor. Bunun en büyük sebebi de Tayvanlı üreticinin, soğutma teknolojisini gerçekten de  iyi kullanıyor olmasından kaynaklanıyor. Yani Qualcomm, Asus ile ortaklık kurarak şimdiden iyi bir atılım yapmış gibi oldu.

ROG Phone 3

İddialara göre Qualcomm, Snapdragon 875 işlemcisinin bir de Plus sürümünü piyasaya sürecek. Bu da muhtemelen, Snapdragon 775G olarak adlandırılacak ve yeni akıllı telefonda bu işlemciden güç alacak.

Bakalım ABD’li yonga seti üreticisi, ilk akıllı telefonunda başarılı işlere imza atabilecek mi? Bekleyip görelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu