Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriNokia

Nokia akıllı telefon satış rakamı açıklandı

Nokia akıllı telefon satış rakamı açıklandı. IDC Araştırma Müdürü Francisco Jeronimo Nokia’nın akıllı telefon satış rakamına ilişkin bir tweet attı. Akıllı telefon satış rakamlarını her çeyrek düzenli olarak açıklayan araştırma kuruluşuna göre Nokia yılın ilk yarısında 1.5 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi.

Yılın ilk yarısına baktığımızda Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 modelleri tanıtıldı. Modellerin tümü ilk olarak Çin’de kullanıcılarla buluştu. Nokia 3 şirketin global pazarda satışa sunulan ilk telefonu olurken, Nokia 5 ve Nokia 6 ise haziran ayının ortalarında dünya genelinde satışa sunuldu. Bu nedenle yılın ilk yarısında satılan 1.5 milyon Nokia akıllı telefonun büyük bölümünün Çin’deki satışlardan oluştuğunu söyleyebiliriz.

Nokia Destek Uygulaması’nın Play Store yükleme sayısı 1 ila 5 milyon arasında. Çinli kullanıcıların Play Store’a rahat erişemediği göz önünde alındığında satışların şu an itibariyle çok daha yukarılarda olduğunu söyleyebiliriz.

Yılın üçüncü çeyreğinin sona ermesiyle Nokia’nın dünya genelinde satışa sunduğu akıllı telefon adeti daha net ortaya çıkacaktır. HMD Global kısa süre önce milyonlarca Nokia telefon sattıkları yönünde bir açıklama yapmıştı. Firmaya göre ayrıca Nokia cihazlarına olan talep mevcut üretim kapasitesinden daha fazla.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu