Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiPhone

iPhone 15 Beklentilerin Altında Kalabilir

Apple’a yakın bir analistin aktardığına göre iPhone 15 modeline olan talep iPhone 14’ün gerisinde kalabilir.

Tanınmış analist Ming-Chi Kuo’ya göre iPhone 15 serisine olan talep, bir yıl önceki iPhone 14 serisine olan talebin altında kalacak. Bu durum haliyle 2023’ün ikinci yarısında Apple tedarikçilerinin gelirlerinde düşüşe yol açacak. Talebin düşecek olmasında beklenen fiyat artışının en önemli etken olacağı bildiriliyor.

İngiliz bankası Barclays’te analist olan Tim Long’a göre, iPhone 15 Pro modellerinin iPhone 14 Pro modellerinden 100 ila 200 dolar daha pahalı olması muhtemel. Bu da tüketiciler enflasyon nedeniyle harcamalarını kıstığı için yeniliklere olan talebi azaltabilir. Bloomberg’in Apple‘a yakın editörü Mark Gurman, geçtiğimiz gün bir haberinde yeni iPhone’ların tümünde bir fiyat artışı beklediğini bildirdi.

Yaklaşan seride geçen yıl olduğu gibi dört medel yer alacak. Bu modellerin tümünde USB-C bağlantı noktası ve dinamik ada özellikleri olacak. Pro modellerinin Apple A17 Bionic, titanyum çerçeve, özelleştirilebilir Eylem düğmesi, dar ekran çerçevesi, Wi-Fi 6E desteği ile gelmesi bekleniyor. ayrıca Pro Max modelindeki telefoto kamera için 5-6x optik yakınlaştırma sunacağı iddia ediliyor.

iPhone 15 fiyatı

Öte yandan Shiftdetele.net’in yakın zamanlı bir haberine göre iPhone 15’in tanıtım tarihi belli oldu. Apple cephesinden henüz iPhone 15 serisinin tanıtım tarihine ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Ancak sektörde sızıntılarıyla bilinen 9to5Mac‘e göre dünyaca ünlü mobil operatörler çalışanlarından 13 Eylül’de gerçekleşecek büyük bir lansman nedeniyle izin almamalarını istedi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu