Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

Snapdragon 865 Plus’un Geekbench puanı ortalığı adeta kasıp kavurdu!!!

Qualcomm piyasayı alt üst etmeye geliyor! Geçtiğimiz haftalarda Antutu testinde fırtınalar estiren Snapdragon 865 Plus, aynı başarıyı Geekbench testlerinde de gösterdi.

Akıllı telefonlarımızın çoğu, bildiğiniz üzere gücünü Qualcomm Snapdragon yonga setlerinden alıyor. Oldukça başarılı işler sergileyen bu işlemciler, gerek orta segmentte, gerek ise amiral gemisi cihazlarda kullanıcılarının yüzünü güldürmeyi başarıyor. Geçtiğimiz haftalarda Antutu testinden aldığı puan ile gündeme düşen Snapdragon 865 Plus, şimdi de Geekbench skorları ile karşımıza çıkıyor.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda Meizu CEO’su böyle bir işlemcinin piyasaya sürülmeyeceğini iddia etmişti. Ancak, yaklaşan Asus oyuncu telefonu, ortaya çıkan Antutu ve Geekbench testleri,  dünden bugüne kadar ortaya atılan tüm iddiaları yalanladı ve Snapdragon 865 Plus‘un kesin olarak piyasaya sürüleceğini doğrulamış oldu.

Geekbench testlerinde “asus ZF” kod adı ile görülen Snapdragon 865 Plus, tekli çekirdek testinde  973 puan alırken, çoklu çekirdekli testte ise  3.346 puan almayı başardı.

Buna ek olarak Snapdragon 865 Plus’un Geekbench skorları, şu anda S20 Plus‘ta kullanılan Snapdragon 865 ile karşılaştırıldı. Galaxy S20 Plus, tekli çekirdek testinde  891 puan alırken, çoklu çekirdek testinde ise 3.313 puan aldı. Aradaki bu farkı değerlendirecek olursak, Snapdragon 865 Plus normal Snapdragon 865 yonga setine göre, özellikle tekli çekirdek testinde büyük bir performans artışı sergiliyor.

Son olarak bu yeni yonga setinin,  Asus Zenfone 7 ve Rog Phone 3 gibi cihazlarda kullanılması bekleniyor. Tabi bu listeye ilerleyen zamanlarda yeni modellerde eklenebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu