Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Samsung çoklu kamera sensörü geliştirdi! İsterseniz mahalleyi toplayın gelin!

Son dönemde mobil pazarda büyük bir kamera değişimi yaşanıyor. Arkada 2 kamera, 3 kamera derken Samsung Galaxy A9  ile birlikte 4’lü kamera düzenine geçiş yaptık. Bu 4 farklı görevdeki kameranın birlikte çalışması şimdilik mümkün değil ama kameralar farklı görevlere yarıyor ve arkasındaki sensörlerin de tek bir elde toplanması artık oldukça önemli bir durum haline gelmişti. Güney Koreli üretici bu noktada bugün yaptığı bir tanıtım ile yeni nesil ISOCELL sensörleri Samsung GM1 ve GD1 ile karşımıza çıktı.

Samsung GM1 ve GD1 ISOCELL sensörleri tanıtıldı!

Ortaya çıkan bilgilere göre bu sensörler üst düzey sensörler değil ama bu sensörler ile birlikte düşük bütçeli telefonlarda da çoklu kamera kullanımı mümkün olacak. Samsung’un 2019 yılında tanıtacağı düşük bütçeli telefonlarda çoklu kamera kullanımını beklemek ise artık hayal değil.

Samsung GM1 ve GD1
Samsung GM1 ve GD1

0.8 micrometre görüntü algılayıcısına sahip yeni nesil sensörler 48 megapiksel Samsung ISOCELL GM1 ve 32 megapiksel ISOCELL GD1 desteğine sahip olacaklar. Bunu da şöyle algılamak lazım. Örneğin GM1 3 adet 16 megapiksel desteği sağlarken, GD1, 2 adet 12 megapiksel ve 1 adet 8 megapiksel kamera kuruluma izin verecek.

Bakalım Samsung’un 2019 yılı orta segment planları bizim tahminimiz gibi mi olacak?

4 kameralı Samsung Galaxy A9 2018 resmi olarak tanıtıldı! İşte fiyat!!!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu