Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Exynos ve Snapdragon! Türkiye’ye Gelecek Galaxy S22’ler Belli Oldu

Galaxy S22 serisinin Türkiye’de hangi işlemciyle satışa sunulacağı artık kesinleşti. Exynos ve Snapdragon işlemcilerinden hangisi?

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Exynos işlemcilere karşı olumsuz bir tavır söz konusu. Kullanıcılar gösterdikleri bu tavır ya da tepkide haksız da değiller. Bugüne kadarki neredeyse tüm Exynos işlemciler muadili olan Snapdragon rakiplerinin hem performans hem de verimlilik noktasında gerisinde kaldılar. Hal böyle olunca pek çok kullanıcı Galaxy S22 serisinin Türkiye’de Snapdragon işlemciyle satılmasını temenni ediyor. Galaxy S22 tüm dünyada Exynos ve Snapdragon işlemcilerle satışa sunulacak. Telefonların hangi ülkede hangi işlemci ile satışa sunulacağı artık netleşti diyebiliriz.

SamMobile sitesinde yer alan bir habere göre Galaxy S22, Galaxy S22+ ve Galaxy S22 Ultra‘nın Exynos 2200 sürümleri Avrupa, BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) , Güneybatı Asya, Orta Doğu ve Afrika’da piyasaya sürecek. Akıllı telefonların Snapdragon 8 Gen 1 sürümleri ise Çin, Japonya, Latin Amerika, Kuzey Amerika, Güney Kore ve Güneydoğu Asya’da satışa sunulacak. Bu bilgiden yola çıkarak Türkiye’de satılacak olan Galaxy S22 serisi telefonlarda Exynos 2200 işlemcisinin yer alacağını söyleyebiliriz.

Samsung Galaxy S22

Bu bilgiler doğruysa Samsung, telefonların Snapdragon sürümlerini normalden daha fazla pazarda piyasaya sürecek. Galaxy akıllı telefonların Snapdragon sürümleri genellikle Çin ve Kuzey Amerika ile sınırlandırılmıştı.  Ancak bu işlemci şimdi Japonya, Latin Amerika ve Güneydoğu Asya’ya da yayılacak görünüyor.

Peki bu bilgiler hakkında siz ne düşünüyorsunuz? İşlemcinin Exynos ya da Snapdragon olması sizin için önemli bir alım kriteri mi? Hadi forumda tartışalım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu