Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

iPhone 15 Pro ve Pro Max Kullanıcılarını Bekleyen İşlemci Tehlikesi

iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerindeki aşırı ısınma vakaları dünyanın önde gelen haber sitelerinin gündeminde. Apple'ın çözümü ne olacak?

iPhone 15 Pro ve Pro Max ile ilgili aşırı ısınma sorunları gündem olmaya devam ediyor. Bu kez The Wall Street Journal ve Bloomberg yayınları yeni ısınma vakaları aktarıyor. Her iki yayın da müşteri şikayetlerini doğruluyor ve ısınmanın olası nedenleri açıklıyor. Ancak durumdan kaç cihazın etkilendiği şu an için bilinmiyor.  Bloomberg’e göre aşırı ısınma daha da kötüleşebileceğini gösteren vakalar mevcut. Fakat ısınmanın geçici bir olay olduğunu gösteren durumlar da yok değil.

Wall Street Journal, bir müşterinin iPhone 15 Pro Max cihazının kurulumundan birkaç gün sonra iPhone 13 Pro Max cihazından daha sıcak kaldığını söylediğini aktardı. Clevelandlı 23 yaşındaki Thomas Galvin, iPhone 15 Pro Max’in “çok ısındığını” ve onu iade etmeyi düşündüğünü söylüyor. Apple destek ona ısınmanın yeni telefonun ayarlarından kaynaklandığını söyledi, ancak kullanıcıya göre günler geçmesine rağmen ısınma iPhone 13 Pro Max’in hala çok önünde.

The Wall Street Journal’dan Joanna Stern, iPhone 15 Pro Max’in şarj olurken ve oyun gibi yoğun görevleri yerine getirirken ısındığını ancak aynı testte iPhone 14 Pro Max’in de benzer sıcaklıklara ulaştığını söyledi. Stern, normal günlük kullanım sırasında her iki cihazın da normal sıcaklık aralığında olduğunu aktarıyor.

iPhone 15 Pro ve Pro Max Isınması İşlemci Kaynaklı mı?

Sosyal medyadaki pek çok kullanıcı da iPhone 15 Pro’larının aşırı ısınmadığını söylüyor. Apple tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo, geçtiğimiz gün iPhone 15 Pro modellerinin titanyum çerçevesinin termal verimliliği olumsuz etkilediğini söyledi.

Ming-Chi Kuo ayrıca Apple‘ın bu sorunu büyük olasılıkla yazılım güncellemeleri yoluyla çözeceğine inanıyor ancak Apple, A17 Pro çipinin performansını düşürmediği sürece iyileştirmelerin sınırlı olabileceğini söyledi.

Yakın zamanlı bir raporda mart ayında TSMC’nin 3nm sürecinde zorluklar yaşadığını ve bunun sonucunda Apple A17 Pro işlemcisi için standartlarını düşürmüş olabileceği aktarıldı. Bu durumda Apple normalde reddedilecek olan bazı çipleri kabul etmiş olabilir.

Apple bu endişeler hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı. Önümüzdeki süreçte yayınlanacak olan güncellemelerin durumu ne derece düzelteceğini bekleyip göreceğiz. Görünüşe bakılırsa ısınma sorunu daha çok su kaldıracak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu