Akıllı TelefonGüncel Teknoloji Haberlerirealme

Realme GT 5, Abileriyle Sıkı Bir Rekabete Girecek

Duyuru tarihi yaklaşan Realme GT 5, 24 GB’a kadar RAM sunacak. Akıllı telefonun işlemci biriminde ise Snapdragon 8 Gen 2 olacak.

Realme GT 5 modelinin önümüzdeki birkaç gün içerisinde Çin’de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Akıllı telefonun lansmanı yaklaşırken, GT 5 yeni sızıntılara konu olmayı sürdürüyor. Son sızıntılara göre telefon pil ve şarj gücü tarafında iki versiyon olarak sunulacak. Ayrıca Xu Qi’den (Realme Başkanı) yeni bir Weibo gönderisinde akıllı telefonun 24 GB‘a kadar RAM ile geleceğini doğruladı.

Paylaşım, yaklaşmakta olan GT 5’in kullanıcı deneyimini iyileştirmek için 24GB bellek sunacağından söz ediyor. Önceki GT serisi modelde 16GB’a kadar RAM yer aldı. Öte yandan Realme GT 5’in 24 GB RAM ile gelen ilk akıllı telefon olmayacağını belirtelim. Xiaomi ve Red Magic, 24 GB RAM’e kadar Redmi K60 Ultra ve Red Magic 8S Pro’yu piyasaya sürdü. Ek olarak bugün piyasaya sürülmesi planlanan OnePlus Ace 2 Pro da 24 GB’a kadar RAM’e sahip olacak.

Çinli markalar 24 GB RAM’e çıkış yaparken, Apple ve Samsung amiral gemisi telefonlarda 6GB ve 8GB RAM sunulmakta. Her iki marka bakalım yeni modellerinde RAM seviyesini ne kadar artıracak.

Cihazın iki farklı pil çeşidiyle geleceğinden söz ettik. 240W hızlı şarjı destekleyecek versiyonda 4600mAh pil, 150W hızlı şarjı destekleyecek versiyonda ise 5200mAh büyüklüğünde piller kullanılacak.

İşlemci biriminde Snapdragon 8 Gen 2’nin yer alacağı telefonda ekran ise 6.74 inç büyüklüğünde olacak. Bu ekran 1.5K çözünürlüğünde olup 144Hz tarama hızını destekleyecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu