Akıllı TelefonAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Samsung da Apple gibi telefonları yavaşlatıyor mu?

Samsung telefonları yavaşlatıyor mu? Görünüşe bakılırsa güncelleme sonrası telefonların yavaşlatılması konusu uzun süre gündemde kalacak. Son dönemde teknoloji dünyasını en çok meşgul eden konulardan biri Apple’ın yazılım güncellemeleriyle telefonları yavaşlatması oldu. Peki mobil dünyasının bir numarası Samsung benzer yöntemlerle telefonları yavaşlatıyor mu? Konuya ilişkin devam eden bir soruşturma devam ederken, Samsung cephesinden önemli bir açıklama geldi.

Samsung telefonları yavaşlatıyor
Samsung telefonları yavaşlatıyor

İtalya’da kullanıcı raporlarına dayanarak Samsung ve Apple hakkında telefonları yavaşlattıklarına dair bir soruşturma açıldı. Apple durumu zaten kabullenmiş, kullanıcılardan özür dilemiş ve indirimli pil değiştirme programı başlatmıştı. Samsung ise daha önce reddettiği konu hakkında yani bir açıklamada bulundu.

“Samsung, cihazın ömrü boyunca, ürün performansını düşürmek için hiçbir yazılım güncellemesi sunmamaktadır. Gerçekleri netleştirmek adına İtalya’daki Pazar ve Rekabet Soruşturması için İtalyan Makamlarıyla işbirliği yapacağız.”

Apple için daha önce Amerika, İsrail ve Fransa’da iPhone’ları yavaşlattığı gerekçesiyle davalar açılmıştı. İtalya’da ise ilk kez Samsung için bir soruşturma açıldığı belirtelim. Soruşturmaların süreceğini ve başka üreticilerin de yavaşlatma sürecine dahil edilip edilmeyeceğini merak içerisinde bekliyoruz.

 

Samsung Galaxy J2 Pro 2018 Türkiye ‘de satışa sunuldu

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu