Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 12 Nihayet Çift Dokunuş Özelliğine Kavuşuyor


Android Apple’ın bir özelliğini daha kopyalamaya çalışıyor. Android 12 ile gelecek bu özelliğe Bakalım Apple taraftarları ne diyecek.

Android 11’in kararlı sürümü resmi olarak piyasaya sürülmeden önce, geliştirici sürümünde telefonun arkasına düzgün bir çift dokunuş sayesinde Ekran kapatma, Ekran görüntüsü alma vs gibi özellikler geleceğini açıklamıştı.

Ne yazık ki, bu özellik Android 11’in kararlı sürümüne getirilmedi. Bu nedenle, Google Pixel‘in en son Piksellerle baltalanan kenar sıkıştırma hareketinin ve hatasının yerini alacak bir özellik yoktu. Bununla birlikte, Android 12 ile bu işlevsellik için hala bir şans var. 9to5Google editörlerinden “Columbus” bu özelliğin Android 12 ile yeniden tanıtılacağını söyledi.

Rapora göre, sistem yanlışlıkla dokunmaları kaydedeceği için orijinal özellik hurdaya çıkarıldı. Ancak daha rafine versiyonu arka tarafa sağlam bir dokunuş gerektirecek. Arka tarafa iki kez dokunarak bir ekran görüntüsü alabilir, Google Asistanı çağırabilir, bildirim panelini açabilir, medya oynatmayı kontrol edebilir veya son uygulamalar menüsünü açabilirsiniz.

Yine de, özelliğin Android 12‘yi çalıştıran tüm telefonlar için kullanılabilir hale getirilip getirilmeyeceği yoksa sadece Pixel’e özel olarak mı kalacağı belirsiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu