Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Pixel 3 için Şubat güncellemesini sundu ama sorunları çözemedi!!!

Son zamanların güvenlik güncellemeleri konusunda en yavaşlarından olan Google, Pixel 3 için Şubat güncellemesini sundu ama sorunları hala gideremedi!!!

Google son zamanlarda güvenlik güncellemelerini dağıtma konusunda çok geride kaldı. Samsung dahil yıl başı itibariyle çoğu firma Google‘ı solladı. Ancak şöyle bir durum var ki, şirket hala yazılım konusunda en güvenilir. Bu gecikmeleri telafi etmek isteyen Google yine eskiye döndü ve 2020‘nin Şubat güncellemesini ilk dağıtmayı başardı. Yeni yayınlanan güncelleme,Pixel 4 ve Pixel 4 XL sahipleri için  NFC hatası, asistan kilitlenmesi ve bazı kamera geliştirmelerini getirdi. Google Pixel 3 ve daha eski cihazlar ise sadece güvenlik ekini aldı.

Google Pixel 3 ve alt modellerin sadece güvenlik güncellemesi aldığını söyledik. Ancak bir problem var bu güvenlik güncellemesi cihazın sensörlerini bozdu. Bu sorundan etkilenen kullanıcılar, Yakınlık Sensörü, Ortam Işığı Sensörü, Otomatik parlaklık ve İvmeölçer  gibi araçların çalışmadığını söyledi. Kısa bir süre sonra Google sorun bildirme sayfasına bu hatayla ilgili şikayetler düşmeye başladı.

Yukarıdaki ekran resminde de anlaşılacağı üzere Pixel 3 için sorunlar 4 Eylül’de bildirmeye başlandı. Bunun üzerine Google temel sorunları tespit ettikten sonra hatasını kabul etti. Google sorunun Android 10‘dan kaynaklandığını ve bir sonraki güncellemede düzeltileceğini söyledi fakat,durum yine aynı şikayetler hala gelmeye devam ediyor. Bunun üzerine şirket Şubat 2020 güvenlik ekini Pixel 3 cihazı için yayınladı. Ancak bu da sorunu ortadan kaldırmadı.

Sonuç olarak şirketin yayınladığı son güncellemeler bazı cihazlar için çözüm olurken bazıları için hala sorunlar devam ediyor. Bakalım Google bu konu ile ilgili nasıl bir hamlede bulunacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu