Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcomm

Qualcomm, 5G desteği sunacak telefon sayısını açıkladı!

Mobil dünyasında birçok üretici daha iyi bir noktaya gelmek için umudunu 5G desteği sunan cihazlara bağlamış durumda. Bu noktada gözler dünyanın bir numaralı çip tasarımcısı Qualcomm’a çevriliyor. Aralık ayında  5G destekli Snapdragon X50 modemine sahip Snapdragon 855 işlemcisini duyuran Qualcomm, 2019’da 5G iş birliği gerçekleştireceği şirket sayısını 19 olarak açıklandı. Son etkinlikte ise bu sayın bir hayli artmış görünüyor.

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Qualcomm daha önce aralarında ASUS , Xiaomi , OnePlus , OPPO , Vivo , HMD , HTC, Sony, Sharp , LG ve Motorola gibi popüler markaları içeren 19 ortak açıkladı. Yeni listede Fujitsu, bilgisayar ağı şirketi Netgear, kablosuz iletişim ekipmanları üreticisi Sierra ve cep telefonları söz konusu olduğunda tanıdık gelmeyen birkaç isim daha var. Qualcomm’a göre 2019’da 30’dan fazla cihaz 5G bağlantısından yararlanabilecek.

Qualcomm’un halihazırda sahip olduğu 5G ortak sayısı, 4G LTE’nin 2011’de kullanıma sunulmasından çok daha fazla. Yazının başında da belirttiğimiz gibi birçok OEM ve operatör düşüş içerisinde olan akıllı telefon pazarını 5G ile tekrar canlandırmak istiyor.  Bu noktada Çinli üreticilerin yine en agresif üreticiler olacağını düşünüyoruz.

 

Huawei CEO’su kükredi! Huawei 5G teknolojisinde alternatifsiz!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu