BilimBilim HaberleriGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerTeknoloji

Manyetik Fırtına Başlıyor! Bugün ve Yarın Dikkat Edin!

Dünyada manyetik fırtına yaşanacağı bilim insanları tarafından açıklandı. Bugün ve yarın dikkat etmenizde fayda var. İşte detaylar.

Araştırmacılar, son günlerde Dünya’nın ilgili bölgelerinde auroraların gözlemleneceği ve gezegenimizin geri kalanında uydu sistemlerinin iletişim kesintileri ve arızaları nedeniyle Güneş’teki tek bir noktadan 17 güneş patlaması kaydetti. Bu patlama manyetik fırtına ile sonuçlanacak gibi görünüyor.

Manyetik Fırtına nedir?

Güneş patlamalarına, 28 Mart Pazartesi gününden bu yana patlamalar oluşturan AR2975 adlı hiperaktif bir güneş lekesi neden oldu. Bu tür patlamalar, manyetik çizgiler büküldüğünde ve kendilerini görünür yüzeyin yakınında aniden yeniden düzenlediğinde meydana gelir.

SpaceWeather.com’a göre; bu patlamada iki veya üç parçacık dünyaya gelecek. İlki Perşembe günü yani bugün gelecek ve 1 Nisan Cuma günü en az bir tane daha bekleniyor.

Modelleme, auroraları tahmin etmek zor olsa da, parçacıkların G2 veya G3 (orta) jeomanyetik fırtınalar üretebileceğini öne sürüyor. Aralık 2019’da başlayan 11 yıllık güneş aktivitesi döngüsünün başlangıcına yaklaştığımız için, 2022’nin bir bütün olarak Güneş için nispeten sakin geçmesi bekleniyor.

Manyetik Fırtına

Bilim insanları bu mevcut güneş döngüsünün ne kadar güçlü olacağını tartışıyorlar. Ancak şimdiye kadarki tahminler ortalama güneş lekesi sayısının normalden daha düşük olabileceğini gösteriyor. Bugün ve yarın dikkatli olmanızda fayda var. Bu fırtınanın etkilerinin nasıl olacağını kestirmek güç. Teknolojik cihazları etkileyip etkilemeyeceği konusunda yorum yapmak çok yersiz olacak. Bakalım bu 2 gün içerisinde bir değişiklik olacak mı? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu