Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

“Huawei yaptırımları kaldırın, bizi o zaman görün” dedi!


Amerikan hükümetinin uyguladığı Huawei yaptırımları sürüyor. Ekim ayı içerisinde Amerika ve Çin arasında yeni görüşmelerin olması bekleniyor. Bu görüşmelerde ana konulardan biri de kuşkusuz Huawei’ye uygulanan yaptırımlar olacaktır. Amerika bu konuda sert tutumunu sürdürüyor, ancak belli konularda anlaşma sağlanırsa yaptırımların hafifleyebileceği de iddia ediliyor.

Huawei yaptırımları kalkarsa…

Huawei CEO’su Richard Yu, çiçeği burnunda amiral gemi telefonları Mate 30 serisi için Çin’de düzenlenen etkinlikte gazetecilerle konuştu. Yu, Amerika’nın yaptırımları kaldırması durumunda bu yıl akıllı telefon satışlarının 300 milyonu aşacağını belirtti. CEO, yasaklama ve engellemelere rağmen Huawei’in mobil ticaret haciminin büyümeye devam ettiğini ve şirketin akıllı telefon pazarında ikinci sırayı koruduğunu açıkladı.

Richard Yu, şirketin bu yıl ocak-ağustos ayları arasında rekor satış yaptığını da açıkladı. akıllı telefon sevkiyatları % 26, dizüstü bilgisayarlar % 249, ses cihazları % 256 ve giyilebilir cihazların satışları % 278 arttı.

Yu özel olarak Hong Kong pazarında da söz etti. Huawei burada istikrarlı bir büyüme gösteriyor. 2019’un ilk sekiz ayında Huawei, Hong Kong’daki cep telefonu pazarının ortalama % 22.8’ini oluşturdu, satışlar yıllık % 40’tan fazla arttı. Akıllı saatler ve giyilebilir cihazlar gibi yeni ürünlerde ise satışlar %110’dan fazla.

CEO ayrıca ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı olmasaydı, Huawei P30 serisinin satışlarının 20 milyon birimin üzerine çıkacağını ekledi. Şirket son olarak P30 serisinde satışların 17 milyona ulaştığını bildirdi.

Yaptırımlara rağmen Huawei’in her alanda gösterdiği başarı takdire şayan gerçekten. Dileriz bu yaptırımlar bir an önce kalkar ve kullanıcı yararına olan rekabet devam eder.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu