Akıllı TelefonAndroidCep TelefonuGenelOPPOTeknoloji

OPPO genişletilebilir ekran patenti alarak bir ilki gerçekleştirdi

Telefon üreticileri katlanabilir ekran teknolojisini geliştirmeye devam ederken OPPO genişletilebilir ekran patenti aldı.

Çinli üretici OPPO geçtiğimiz hafta katlanabilir ekran patenti alarak ilerleyen dönemde bu özellikte akıllı telefon piyasaya süreceğini işaret etmişti. OPPO tarafından alınan genişletilebilir ekran patenti oldukça farklı bir görünüme ve tasarıma sahip. Patent OPPO Mobile Telecommunications tarafından Nisan 2020’nin sonunda CNIPA’ya (Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi) dosyalandı. 13 Kasım 2020 itibariyle patent onaylandı.

OPPO genişletilebilir ekran patenti alarak 2021’de yeni modellerini tanıtmaya hazırlanıyor

Alınan patente göre cihazın ön tarafında herhangi bir çentik veya delik bulunmuyor. Bu nedenle, bir ekran altı kameraya sahip olabileceği tahmin ediliyor. İlginç olan kısmı ise yanlarda herhangi bir düğme olmadan yuvarlatılmış olması ve telefonun arkasında yalnızca tek bir kamera bulunuyor olması. Patentin en önemli özelliği ise akıllı telefondaki ekran yukarı doğru çekilerek genişletilebilir. Bu sayede küçük bir tasarıma sahip olan telefon ekranı genişletilerek büyük ekranlı bir akıllı telefona dönüşüyor. Bu tasarım ile Galaxy Z Flip ve Motorola Razr gibi kapaklı katlanabilir telefonlara benzer özelliklerde olacağı tahmin ediliyor.

OPPO genişletilebilir ekran patenti

Genişletilebilir ekrana sahip telefonun 2021 yılı başlarında tanıtılması bekleniyor. Diğer bir tahmin ise 17 Kasımda gerçekleştirilecek olan OPPO INNO DAY 2020 konferansında sürpriz olarak tanıtılacağı tahmin ediliyor. Çin’in en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan OPPO ülkemizde de oldukça sevilen bir marka olarak dikkat çekiyor. Bakalım yeni aldığı patent ile piyasaya süreceği akıllı telefon kullanıcılar tarafından beğenilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu