Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S21 Ultra Maliyeti Selefine Göre Çok Daha Ucuz

Samsung’un yeni canavarı Galaxy S21 Ultra maliyeti hakkında ilk bilgiler geldi. Telefon selefine göre daha ucuza mal ediliyor.

Samsung’un yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S21 ailesi istenilen etkiyi yaratamamıştı. Ancak tepe model olan S21 Ultra beklentileri fazlasıyla karşılamıştı. Bugün ise Galaxy S21 Ultra maliyeti ile karşımıza çıktı. Görünüşe göre S21 Ultra’nın maliyeti selefi S20 Ultra’ya göre yaklaşık yüzde 7 daha az. Ancak maliyetin düşürülmesi fiyatlara yansımadı. Peki, neden?

Bildiğiniz koronavirüsten dolayı üretimden lojistiğe kadar tüm sektör ağır yara almıştı. Bunlar yetmezmiş gibi bir de çip krizi patlak verdi. Samsung tüm bu olanlar karşısında fiyatı artırmak yerine maliyeti düşürerek fiyatı makul seviyelerde tutmayı başardı. Ancak 2022’nin başında 999 dolar bandını mumla arayacağız. Çünkü tüm üreticiler 2022’de fiyatlara 100 ile 200 dolar arasında sert bir zam yapacak.

Maliyet konusuna dönecek olursak; analizler, Galaxy S21 serisinin optimize edilmiş bir maliyet yapısına sahip olduğunu ve cihazların maliyetinin 400 ila 600 dolara düştüğünü gösteriyor.

Maliyetteki azalmaya, yeni sistemi basitleştiren ve maliyeti düşürmeye yardımcı olan ana yonga setindeki entegre 5G modem de yardımcı oluyor. Ayrıca, şirket içi Exynos 2100 işlemcisini benimseyen Güney Koreli teknoloji devi, daha fazla maliyet etkinliği de sağlıyor.

Analizlere göre; Samsung’un ekosistemi, uluslararası sürüm için toplam BoM (malzeme listesi) maliyetinin yüzde 63’ü kadar yüksek bir katkıda bulunmuş. Güney Koreli firma sadece Şubat ayında serinin toplam satış hacmi, 2019 Galaxy S20 serisinden yüzde 22 daha yüksek oldu ve sevkiyatlarda 3,4 milyon adede ulaştı. Raporda, S21 ve S21+’ın en maliyet odaklı modeller olduğu ve BoM maliyetinin selefinden yaklaşık yüzde 12 ila 13 oranında düştüğü belirtiliyor.

Galaxy S21 Ultra Maliyeti

Araştırma analisti Parv Sharma, Galaxy S21 serisinin agresif fiyatlandırması hakkında yorum yaparak, “Samsung fiyat düşüşlerine paralel olarak, performansı maliyete karşı ustaca dengelemeyi başardı. Satış pazarına bağlı olarak Snapdragon 888 veya Exynos 2100 gibi 5nm işlem tabanlı mobil platformlarla bilgi işlem gücünde önemli bir gelişme sağladı ve ayrıca arka kamera çıkıntısı için yenilenmiş bir tasarım sundu.” ifadesini kullandı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu