Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mix Fold 2 Ekranını Kıran Yandı!

Xiaomi’nin katlanabilir canavarı Xiaomi Mix Fold 2 tamir konusunda kullanıcılarını üzebilir. Telefonun ekranını değiştirmek çok masraflı.

Xiaomi’nin ilk beş dakikada tükenen dünyanın en ince katlanabilir telefonu Xiaomi Mix Fold 2 bu hafta satışa çıktı. 1.335 dolar fiyatla satışa sunulan bu telefonun ekran konusunda ne kadar hassas olduğu ise bugün ortaya çıktı. Xiaomi’nin resmi web sitesinde, Xiaomi Mix Fold 2’nin garanti dışı onarımının maliyeti hakkında bilgi yayınlandı. Yani, katlanır ekranı değiştirme maliyeti 725 dolar ve harici ekran 133 dolara mal olacak.

Katlanabilir telefonların fiyatının bu denli yüksek olmasının sebebi de bu sayede anlaşılmıştır diye umuyoruz. Telefonun donanımından daha çok katlanabilir ekran teknolojisi firmalar için şu sıralar hala büyük bir yük. Katlanabilir ekranların ucuzlaması ile telefon fiyatları düşecektir. Ancak bu 1 yıl içerisinde olacak bir olay değil. 2000 dolar ve üzerinde açılan bu piyasa şimdilerde 1.400 dolar bandında geziyor. Ancak buradan da daha düşük seviyelere inmesi mümkün görünmüyor.

Hem çip krizi hem de enflasyondan dolayı firmaların fiyatları daha aşağıya çekmesi çok zor. Xiaomi Mix Fold 2’de Full HD+ ekran çözünürlüğüne, 120Hz yenileme hızına ve Corning Gorilla Glass Victus korumalı 6,5 inçlik Samsung üretimi E5 AMOLED kapak ekran yer alıyor. Cihaz açıldığında ise karşımıza 8.2 inç büyüklüğündeki 2.5K çözünürlüğünde ve 120Hz tarama hızına sahip Eco OLED ekran bizleri karşılıyor. İç ekran ayrıca ultra ince camla donatılıp altında bir ön kameraya ev sahipliği yapıyor.

Xiaomi Mix Fold 2

Telefonun işlemci biriminde Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisi yer alıyor. 1TB’a kadar depolama birimi sunan telefonun yan tarafında güç butonun altında bir parmak izi tarayıcısı konumlandırılıyor. Kamera birimine gelince; arka bölümde Leica destekli 50 megapiksel üçlü kamera bizleri karşılıyor. Ana kamerada Sony IMX766 sensörlü 50 megapiksel ve OIS destekli sensör kullanılıyor. Telefonda ayrıca 13 megapiksel ultra geniş açılı ve 8 megapiksel telefoto lens yer alıyor. Dış ön kamera ise 20 megapiksel çözünürlüğünde.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu