Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Hi Nova Markasıyla Google Uygulamlarını Geri Getirebilir


Huawei’in mevcut ambargolara karşı yeni hamlesi Hi Nova markası olabilir. Huawei Hi Nova markası ile Google uygulamalarını bile getirebilir. Peki nasıl mı?

Huawei, 2019 yılından bu yana devam eden ambargolara karşı yeni stratejiler geliştirmeye devam ediyor. Honor markasının elden çıkarılması ile birlikte alt marka yeniden küresel çapta Google uygulama ve servislerine kavuştu. Huawei şimdi benzer bir girişimi Nova markası altında oluşturmayı hedefliyor. Huawei halihazırda Nova 9 serisi bazı telefonları Çin’de Hi Nova markası altında satışa çıkarmakta. Buraya kadar her şey normal görünebilir, fakat işin perde arkasına bakıldığında Hi Nova markasının sahibinin Huawei olmadığı görülüyor. Huawei, 2019 yılında yaptığı bir anlaşma ile bu markayı China Post adlı bir kuruluşa satıyor.

Hi Nova markası altında ilk telefonlar iki yıl sonra yani 2021 yılında çıkış yapıyor. Huawei’in mevcut Nova 9 serisini temel alan bu modeller Hi Nova 9 SE, Hi Nova 9 ve Hi Nova 9 Pro şeklinde isimlendiriliyor. Bu marka, Huawei’ye ait bir kuruluş olmadığı için 5G işlemciler başta olmak üzere diğer bileşenlerin tedarikinde sorun yaşamıyor. Huawei Nova 9 Pro’nun küresel versiyonunda her ne kadar Snapdragon 778’in 4G versiyonu yer alsa da, Hi Nova 9 Pro’da ise bu işlemcinin 5G versiyonu kullanılıyor.

Hi Nova Dünyaya Açılınca Huawei İçin Sorun Ortadan Kalkacak

Hi Nova markası Huawei’in mevcut durumda yaşadığı sorunları ortadan kaldırmak için oluşturulmuş görünüyor; ki bunun çok da doğru bir karar olduğunu söylemeliyiz. Hi Nova Çin dışında telefonlar piyasaya sürdüğünde bu telefonlarda istenilen donanımlar kullanılabilecek. Diğer taraftan Android işletim sisteminin son sürümü ve tabii ki Google uygulama ve servisleri Hi Nova markasıyla yeniden Huawei’in ürettiği telefonlarda kullanılabilecek.

Bu gelişme hem donanım satıcılarını hem de Google’ı fazlasıyla memnun edecektir. 2019 yılında yaptırımlara maruz kalmasaydı yüksek ihtimalle Huawei bugün mobil dünyasının bir numaralı markası haline gelecekti.

Huawei’in Honor markasını elden çıkarmasıyla birlikte Honor marka telefonları aralarında Türkiye’nin de yer aldığı birçok ülkede kısa süre içerisinde görmeye başladık. Temennimiz Hi Nova markasının da aynı hızda küresel piyasalara açılması.

Huawei Nova 9 SE Pil Testi! 5.000 mAh Olduğuna Yemin Edebilirim Ama…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu