Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei telefonlarda Facebook, WhatsApp, Instagram ön yüklü olmayacak

Amerika Ticaret Bakanlığının geçtiğimiz haftalarda ABD merkezli şirketlerinin “Ulusal güvenlik tehdidi teşkil eden” ülkelerden telekomünikasyon ürünleri almasını engelleyen kararnameyi imzalamasının ardından Google, Çin merkezli Huawei ile işbirliğini sınırlandırma kararı almıştı. Benzer bir kısıtlama şimdi de sosyal medya devam Facebook’ ve bünyesindeki uygulamalar için geldi. Huawei telefonlarda Facebook, WhatsApp ve Instagram  bundan sonraki süreçte ön yüklü olmayacak.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Yeni Huawei telefonlarda Facebook, Instagram, WhastApp olmayacak

Karar bundan sonra tanıtılacak Huawei / Honor telefonları kapsayacak. Piyasada mevcut durumda satışta olan telefonlar bu karardan etkilenmeyecek. Reuters’e konuşan bir Huawei yetkilisi durumu doğrularken, kullanıcıların bu uygulamalara erişebileceklerini ve güncellemeler almaya devam edeceklerini bildirdi. Tabii ki kullanıcılar bu popüler uygulamaları Google Play Store’a giriş yapıp indirebilecek.

Twitter ve daha birçok popüler uygulama Huawei telefonlarda ön yüklü geliyor. Twitter başta olmak üzere diğer uygulamalardan benzer bir karar gelip gelmeyeceği henüz net değil.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu