Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerRedmiXiaomi

Redmi K60 Amiral Gemisi Olacak! Ana Model Bile Canavar!

Redmi’nin yeni Redmi K60 serisinin işlemci tarafında çok güçlü olacağı ortaya çıktı. Xiaomi işi şansa bırakmak istemiyor. İşte detaylar.

Xiaomi’nin alt markası Redmi’nin yakında karşımıza Redmi K60 serisi ile çıkması bekleniyor. Ana ve Pro modelleri tanıtacak olan firmanın ana modelinde bile amiral gemisi yonga seti kullanacağı ortaya çıktı. Son gelen bilgilere göre telefonun ana modelinde bile Qualcomm’un hali hazırdaki amiral gemisi yonga seti Snapdragon 8 Plus Gen 1 yer alacak.

Pro modelde ise bizi Kasım ayında duyurulacak olan Snapdragon 8 Gen 2 karşılayacak. Normalde ana modelin daha düşük bir yonga seti ile gelmesi gerekiyordu. Ancak Xiaomi’nin işi şansa bırakmak istemediği bu sızıntı ile ortaya çıkmış oldu.

Gelen bilgiler arasında telefonlarda 2K çözünürlüğünde ve 120 Hz tazelemeli AMOLED panelin yer alacağı yer alıyor. Batarya tarafında ise bizi 67W hızlı şarj destekli 5.500 mAh kapasiteli batarya karşılayacak. Muhtemelen Pro modelde 120W desteğini de göreceğiz.

Redmi K60

50 Megapiksel çözünürlüğünde ana kameraya sahip olacak olan ana modele 200 Megapiksel çözünürlüğündeki sensörü ile Pro model eşlik edecek. Her iki modelin de kamera tarafında amiral gemisi segmentinde yer alacağını belirtelim.

Bu sızıntıları Digital Chat Station’ın yapmış olması da durumun ciddiyetini ortaya koyuyor. Sızıntıları çoğunlukla doğru çıkına DCS’ye göre K60 serisi 2023 yılına damgasını vuracak modeller arasında yer alabilir.

Ayrıca bu iki canavarda da iPhone 14 Pro serisinde gördüğümü Dynamic Island özelliğinin de yer alacağı söyleniyor. Bu sayede çentik bölümü daha efektif olarak kullanılabilecek. MIUI 14 ile bu alana odaklanacak olan Xiaomi bakalım iPhone sahiplerini kıskandırabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu