OtomobilTeknoloji

1 Yıl İçerisinde En Çok Değer Kaybeden Otomobil Hangi Markaya Ait?

iSeeCars'ın yaptığı araştırmaya göre ABD'de 1 yıl içerisinde satılan araçlar içerisinde en çok değer kaybeden otomobil markası şaşırttı.


Ülkemizde dövizin artışı, enflasyonun sürekli artması sebebiyle otomobil fiyatları düşmesi gerekirken sürekli artıyor. Özellikle geçtiğimiz son yıllarda, sıfır alınan bir otomobil 1 yıl sonra çok daha yüksek fiyatlara satılabiliyordu. Pandeminin etkisiyle artan talebe yetişemeyen üreticiler, arzın çok düşük kalmasına yol açtılar. Fakat bu fiyat artışları başka ülkeler için pek geçerli görünmüyor. Yurtdışı kaynaklı iSeeCars, ABD için hazırlanan bir araştırma sonuçlarını paylaştı. Amerika’da satılan otomobillerin 1 yıl sonunda ne kadar değer kaybettiklerini ortaya koyan rapor şaşırttı. İşte en çok değer kaybeden otomobil listesi…

En Çok Değer Kaybeden Otomobil Mercedes EQS Olurken, 20 Otomobilden 8’i Elektrikli Oldu

20 araç üzerinden yapılan araştırmada en çok değer kaybı neredeyse yarı fiyatı düşen elektrikli Mercedes EQS modeli oldu. %47,8 oranında değeri düştü. Araç 136 bin dolar civarına sıfır satılırken, 1 yılın sonunda 65 bin dolar civarına düştü.

En Çok Değer Kaybeden Otomobiller

Listenin 2. sırasında ise elektrikli Nissan LEAF bulunuyor. LEAF ise %45,7 düşerek 2. el fiyatını neredeyse öldürmüş durumda. En az düşüşü ise Audi A4 modeli yaşarken listenin 20 otomobilden 8 tanesi ise elektrikli araçtan oluşuyor.

Şimdi gelin aynı araştırma şirketinin en az değer kaybeden otomobillerine de bakalım. Eskisini alacağınıza sıfır olanı alın dedikleri araba listesi ise şu şekilde:

En Az Değer Kaybeden Otomobiller

Kia Rio değer kaybetmemiş sayılır. 21 dolar fiyatı düşen B segment aracın arkasında Mercedes Benz G-Class bulunuyor. G-Clss +%2,3 değer kaybı yaşamış.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu