Güncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

OnePlus 12 ile Birlikte Tanıtılan Trinity Engine Nedir? Performansa Etkisi Ne Kadar?

OnePlus 12 ile birlikte tanıtılan Trinity Engine teknolojisi neler vaat ediyor? Özellikleri nelerdir işte cevabı...


OnePlus 12, Ocak 23 tarihinde tanıtılmıştı. Amiral gemisi katili olarak bilinen OnePlus markası, yeni telefonunda Android 14 tabanlı OxygenOS 14 ile çalışan yeni bir teknolojisini tanıttı. OnePlus 12 modelinde kullanılan Trinity Engine teknolojisi, donanımın tüm potansiyelini yenilikçi teknolojisiyle ortaya çıkaran özel bir yapısı bulunuyor. Bir dizi özellikten fazlası olan Trinity Engine, çoklu görev, ağır görev ve uzun süreli kullanım gibi zorlu senaryolarla daha iyi başa çıkmak üzere tasarlandı.

Peki OnePlus 12 Modelinde Kullanılan Bu Trinity Engine Nedir? 

Trinity Engine,  CPU canlandırma, RAM canlandırma ve ROM canlandırma içeren üç farklı teknolojiye sahip.

CPU Vitalization(Canlandırma) teknolojisi, Qualcoom’un güçlü 8 Gen 3 platformu ile uyum içinde çalışarak olağanüstü yanıt verme hızı ve verimliliğini sunuyor. Uygulama gereksinimlerini derinlemesine analiz ederek CPU performansını buna göre analiz ediyor. Hızdan ödün vermeden CPU frekansının ayarlayarak daha sorunsuz ve akıcı bir deneyim elde etmenizi sağlıyor. Örneğin Genshin Impact gibi zorlu oyunlarda normalde CPU, performans ve pil arasındaki dengeyi kurmaya çalışan cihazlar, sürekli düşüp yükselen performans ve FPS elde ediyor. OnePlus ve Qualcoom arasındaki işbirliği sonucunda ortaya çıkan bu teknoloji, donanım ve yazılım arasındaki boşluğu doldurarak telefonunuzun pil ömründen ödün vermeden tam ihtiyacınız olduğu anda en yüksek performansı sağlıyor. Teknoloji, yıllar süren kullanımdan sonra bile rakiplerine göre daha düşük güç tüketimi ve daha sorunsuz operasyonlar sunuyor.

 

Trinity Engine

 

RAM Vitalization(Canlandırma) teknolojisi ise RAM’in akıllıca yönetilerek sorunsuz uygulama değiştirme performansı sağlıyor. Arka plandaki uygulamaları kapatmaya gerek duymadan yapay zeka optimizasyonu ile kesintisiz çoklu görev çalıştırabileceksiniz. Trinity Engine, temel olarak Super Lock, özel RAM ataması ve CPU bant genişliği hızlandırma ile sorunsuz bir şekilde bütünleşerek bellek yönetim sistemini temelden yeniden şekillendiriyor.

Son olarak ROM Vitalization(Canlandırma) teknolojisi ise dosya parçalanmasını ve hızlanmasını önlemek için en son teknolojiden yararlanarak telefonunuzun yeni gibi çalışmasını sağlıyor. Teknoloji uzun süreli hızlı ve sorunsuz performans için dosya okuma/yazma verimliliğini önemli ölçüde artırıyor. 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu