Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobilTeknolojiXiaomi

Xiaomi Otomobil İşine Sert Bir Giriş Yapabilir


Çinli teknoloji devi Xiaomi otomobil işine hızlı bir başlangıç yapmak istiyor. Firma bu sektöre yakında büyük bir yatırım yapacak.

Xiaomi Group,  Mart 2021’de akıllı elektrikli araçlar için küresel pazara gireceğini açıklamasından bu yana ilk kez Xiaomi Pilot Teknolojisinin geliştirildiğini duyurmuştu. Ancak 500 günden fazla geçmesine rağmen bu alanda bir gelişmenin olup olmadığı açıklanmamıştı. Bugün ise Xiaomi otomobil işine sert bir giriş yapacağının sinyallerini verdi.

Xiaomi Otomobil İşinde İddialı Olacak

Xiaomi’nin otonom sürüş teknolojisinin ilk Ar-Ge aşamasının 3,3 milyar yuan’a mal olması bekleniyor. Ayrıca teknoloji devi, 500’den fazla üst düzey uzmandan oluşan oldukça büyük bir Ar-Ge ekibi kurduğunu resmi olarak açıkladı.

Bu süreçte Xiaomi, yukarı ve aşağı işletmelere akıllı yatırımlar yaparak ve akıllı satın almalar yaparak sürücüsüz otomobiller alanındaki orta ve uzun vadeli endüstriyel yeteneklerini istikrarlı bir şekilde büyütebildi.

Lei Jun, Xiaomi’nin otonom sürüş teknolojisi üzerinde çalışan 500’den fazla çalışanı olduğunu ve ilk Ar-Ge aşamasında 3,3 milyar yuan harcamayı hedeflediğini söyledi. Ekibin genişlemeye devam etmesi ve yıl sonuna kadar 600’den fazla üyeye sahip olması bekleniyor.

Xiaomi’nin otonom sürüş ekibi, geçen yıldan bu yana en iyi profesyonelleri kendine çekti. Ayrıca, bölümdeki 500 kişinin %70’inden fazlasının yüksek lisans veya doktora sahibi olması onları ekibin bel kemiği haline getiriyor. Ekip üyeleri ünlü AI yani yapay zeka işletmeleri için çalıştı.

Firma, otonom sürüş yetkinliğini ve yetenek havuzunu artırmak için Shendong Technology’yi satın aldı. Ayrıca, 10’dan fazla yukarı ve aşağı yönlü otonom sürüş firmasına 2 milyar yuan yatırım yaparak orta ve uzun vadeli stratejik endüstriyel yeteneklerini oluşturuyor. Bu şirketler çekirdek sensörleri, aktüatörleri, etki alanı denetleyicilerini kapsıyor.

Xiaomi’nin ilk otomobilinin ne zaman çıkacağı bilinmiyor. Ancak bundan 2-3 yıl sonra EV tarafında Apple ile Xiaomi’nin sert bir mücadele içerisine girmesi bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu