Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi Mix Fold 3, En Güçlü İşlemciyle Gelecek

Xiaomi bu yıl bitmeden yeni Xiaomi Mix Fold 3 adlı katlanabilir telefonun duyurusunu gerçekleştirecek. Telefonun işlemcisi belli oldu.

Xiaomi ve alt markası Redmi, ağustos ayında ikinci nesil tablet olan Pad 2, Redmi K60 Ultra ve Xiaomi Pad 6 serisini görücüye çıkaracak. Bu dönem tanıtılacak en özel ürün ise kuşkusuz Xiaomi Mix Fold 3 olacak. Çinli şirketin üçüncü nesil katlanabilir telefonuna güç verecek işlemci belli oldu.

Yeni bir rapora göre Mix Fold 3’te Snapdragon 8 Gen 2’nin hız aşırtılmış versiyonu güç verecek. Bu işlemci hatırlayacak olursanız yılın ilk yarısında sadece Galaxy S23 serisinde yer aldı. 3.36GHz saat hızına ulaşan Snapdragon 8 Gen 2’i geçtiğimiz gün tanıtılan Red Magic 8s Pro adlı oyuncu telefonunda da yer aldı.

Mix Fold 3, güçlü işlemcisinin yanı sıra 16 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar dahili depolama sunacak. Telefonun öne çıkan özelliklerinden biri de 67 watt hızlı kablolu ve 50 watt kablosuz şarj destekli 4.800 mAh pil olacak.

İlgili rapora göre MIX Fold 3’te sadece gücünü artırmakla kalmayıp aynı zamanda ağırlığı da azaltan ve dayanıklılığı artıran bir su damlası menteşe sistemi yer alacak. Yeni menteşe sisteminin ekran kırışıklığını da önemli ölçüde azaltacağı bildiriliyor.

Daha önceki sızıntılara göre Xiaomi MIX Fold 3’te FHD+ çözünürlük ve 120Hz yenileme hızı sunan 6.56 inçlik bir kapak ekran yer alacak. İç ekran ise 2160 x 1912 piksel çözünürlüğünde, 120Hz tarama hızını destekleyip 8.02 inç büyüklüğünde olacak. Hem iç hem de dış ekranın entegre parmak izi tarayıcısı ile gelmesi bekleniyor.

Cihazın arka kamera kurulumunda Sony IMX800 ana sensör, 10x optik yakınlaştırmalı kamerası, 3.2x optik yakınlaştırmalı telefoto kamera ve ultra geniş açılı kamera yer alacak. Son olarak katlanabilir telefon kutudan Android 13 tabanlı MIUI 14 ile çıkacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu