Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy 21 Ultra Tanıtıldı! Böbrekler Hazır mı?

Az önce gerçekleştirilen lansmanda tanıtılan Samsung Galaxy 21 Ultra Türkiye fiyatı da belli oldu. Tek böbrek yetmeyecek gibi görünüyor…

Samsung yeni nesil Galaxy S21 ailesini tanıttı. Galaxy S21 ailesinin en büyük ve en pahalı telefonu Samsung Galaxy 21 Ultra ise markaya prestij katacak gibi görünüyor. Samsung, yine Ultra modelinde kamera tarafına oldukça fazla eğilmiş gibi görünüyor.

Bununla birlikte 6,8 inç 2X AMOLED ekran var. En üst seviyede 1.500 nit parlaklığa çıkıyor. Bu da Mi 11’in gerisinde kalıyor. Bununla birlikte en önemli özelliklerden birisi ise S-Pen desteği oldu. Hatta daha doğrusunu söylemek gerekirse S-Pen Pro desteğine kavuştu. Ekran tarafında 10Hz – 120Hz arasında bir tarama desteği sunulacak. Bu da pilin daha fazla gitmesini sağlayacak. Exynos 2100 yonga seti bakalım bize ne sunacak?

Kamera tarafında Samsung’un 108 megapiksel ana kamera kullandığını görüyoruz. Bu sensörün yeni bir sensör olduğu dile getirildi ama detayları tam olarak bilemiyoruz. Sensör tarafında ilginç bir özellikten bahsedildi. Düşük ışıkta sesnsör üzerindeki 9 piksel birleşerek tek bir piksel oluyor. Bu da sensörün daha fazla ışık alabilmesini sağlıyor. Teorikte oldukça güzel bir şey ama bunu pratikte de denemek gerek. Bununla birlikte yapay zeka ile gece modu birleştiriliyor ve gece bir obje çektiğinizde bu objenin yapay zekaya göre tamamlanması sağlanıyor. Kamera tarafında tüm lenslerin 4K 60 fps desteğine sahip olduğu da belirtildi. Bununla birlikte Samsung 12 megapiksel geniş açı sensör, Bununla birlikte 3x optik zoom yapabilen telefofo ve 10x optik zoom yapabilen kameralar bizlere sunuyor. Bununla birlikte eski dosttan düşman olmaz lazer otofokus yine ekleniyor. LIDAR koyamadık ama lazer koyalım gibi bir durum sanırız. Önde ise 40 megapiksel bir kamera var.

Telefonun en saçma tarafı ise sanırız pili. 5.000 mAh pil gücü yeterli gibi görünse de 25W şarj desteği komik olmanın bile ötesinde. Galaxy S20 Ultra modelinde bile 45W şarj desteği varken Samsung’un ne yapmak istediğini anlamak mümkün değil.

Ürünün fiyatının 1.199 dolar olduğu resmen açıklandı. Türkiye’de ise bu ürünün 16.499  TL’den ön siparişe açıldığını görüyoruz. Bakalım bu telefon kaç adet satacak???

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu