Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

iPhone 15 Pro Max Karaborsa Olacak

Beklenen oldu diyebiliriz. iPhone 15 Pro Max, yoğun talep nedeniyle ilk etapta karaborsa olacak. Telefonu ilk etapta satın alanlar çok şanslı.

Apple geçen hafta iPhone 15 serisini piyasaya sürdü. Standart, plus, pro ve pro max modellerinden oluşan serinin tamamı dünyanın birçok ülkesinde ön sipariş almaya başladı. İlk satışlar 22 Eylül’de başlayacak. Ülkemize baktığımızda iPhone 15 serisi için ön siparişler 22 Eylül’de satışlar ise 29 Eylül’de başlayacak. Ön siparişlerin birçok ülkede başlamasıyla birlikte daha önce konuşulan iPhone 15 Pro Max karaborsa olur mu sözleri gerçekleşti. Titanyum kasaya sahip ve 5x optik yakınlaştırma gerçekleştiren iPhone 15 Pro Max için teslimatlar birçok ülkede gecikme yaşayacak. Sevkiyatların kasım ayını bulacağı görülüyor.

Mark Gurman, iPhone 15 Pro Max için teslimat sürelerinin giderek geciktiğini aktarıyor. Hindistan’da 8 haftaya kadar, Çin ve Kanada’da 6-7 haftaya, İngiltere’de ise 7-8 haftaya kadar gecikme yaşanıyor. Geciken siparişler hem evden hem de mağazadan teslim için geçerli. Pro modellerinin yanı sıra iPhone 15 ve iPhone 15 Plus için de bazı pazarlarda 2 haftaya varan gecikmeler yaşanıyor. 

Pro modeller yalnızca Çin’de üretilmekte, dolayısıyla üretimi artırmanın şu an için başka yolu yok. iPhone 15 Pro ve Pro Max’e olan talebin artmaya devam etmesi durumunda bu durum daha fazla gecikmeye de yol açabilir. Ek olarak, titanyum çerçeve ve 3nm sürecine dayalı A17 Pro’nun üretimi zaten zorlu. Profesyonel olmayan normal iPhone modelleri de Hindistan ve Vietnam’da üretiliyor, dolayısıyla bu durum tedarik sorunlarını hafifletiliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu