Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung için bir devir kapanıyor! Elveda kulaklık girişi

Samsung kulaklık girişini akıllı telefonlardan kaldırmaya hazırlanıyor. Mevcut durumda birçok üretici akıllı telefonlarda 3.5 mm kulaklık girişini artık kullanmazken, Samsung bu geleneği sürdüren birkaç üreticiden biri. Fakat Güney Kore’de yayınlanan yeni bir rapor Samsung’un önümüzdeki yıl tanıtılacak Galaxy Note 10 ile birlikte kulaklık girişini rafa kaldıracağını gösteriyor. Bununla birlikte 2020 yılında tanıtılacak Galaxy S11 serisi modeller de yine kulaklık girişinden yoksun olacak.

Samsung kulaklık girişini kaldırıyor

Rapora göre kulaklık girişi ilk etapta tepe modellerde kaldırılacak. Galaxy A serisi ve diğer giriş / orta segment telefonlarda 3.5 mm kulaklık girişi yer almaya devam edecek. Önümüzdeki yıl şubat ya da mart ayında tanıtılacak Galaxy S10 serisi telefonlar da yine 3.5 mm kulaklık girişini göreceğiz.

Samsung kulaklık girişini kaldırıyor
Samsung kulaklık girişini kaldırıyor

Rapora göre Samsung’un telefonlardan kulaklık girişini kaldırmasının haklı gerekçeleri var. Özellikle Apple’ın iPhone 7 modellerde bu girişi kaldırmasının ardından kablosuz kulaklık satışlarında ciddi bir sıçrama yaşandı. Strategy Analytics’e göre, küresel kablosuz kulaklık pazarında satışlarının 2019 yılına kadar 73,9 milyon, 2022 yılında ise 100 milyonu aşması bekleniyor. Bu da üç ila dört yıl içerisinde yaklaşık% 42’lik bir büyüme anlamına geliyor.

3.5 mm kulaklık girişi birçok kullanıcı için hala önemli bir satın alma kriteri. Samsung’un yeni bir süreç kapsamında akıllı telefonlarda daha fazla pazar kaybına neden olmadan bazı değişiklikler yapması beklenen bir gelişmeydi zaten. Geçtiğimiz gün tanıtılan üç arka kameralı Galaxy A7 2018 ve bugün tanıtılan dört arka kameralı Galaxy A9 2018 bu değişimin ilk temsilcileri.

Sevindirici olan gelişme ise Samsung her ne kadar kulaklık girişini kaldıracak olsa da, kutu içerisinde bir dönüştürücü bulunduracak.

 

Huawei P20 Pro fiyatı inanılmaz şekilde düştü! Ama ne düştü!!!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu