Akıllı TelefonGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Google, Qualcomm İle Yolları Ayırıp Samsung İle İş Birliği Yapacak

Teknoloji devi Google, yeni telefonlarında Qualcomm ile yolları ayırdı. Yeni Pixel telefonlarında Samsung ile iş birliği yapacak.

Reuters’dan gelen raporlara göre Google, Pixel 6 telefonlarında çip setleri için Qualcomm ile yolları ayırıp Samsung ile iş birliği yapmaya başlamış.

Bu durum Qualcomm için kötü olsa da Samsung için gayet iyi bir gelişme. Qualcomm daha önceden Google’nin önceki Pixel telefonları için işlemci, modem ve çip set üretiyordu. Ancak son gelişme ile, Google’nin yeni nesil Pixel 6 ve Pixel 6 Pro telefonlarında Google’nin özel olarak geliştirdiği Tensor çip setini kullanacak. Tensor çip seti Samsung tarafından tasarlanan bir 5G modem çip seti.

Google halihazırda Qualcomm’dan uzaklaşmaya başlamıştı. Bu gelişmenin pek şaşırtıcı olacağını söylemek zor.

Qualcomm mobil çip setler üzerinde çok büyük pazar ve söz hakkına sahip. Ancak bu gelişme ile Samsung’a kendinden biraz pay verecek. Samsung bu sayede kendini modem teknolojisi alanında kendini geliştirmeye son hızla devam edebilir.

Bu son gelişme, Samsung’un 5G modeminin mmWave bağlantısına sahip olacağını da doğruluyor. Google’ın yeni nesil telefonları için bu yüksek frekans bandını da destekleyeceğini dolaylı olarak doğrulamış oluyoruz.

Ülkemizde Şu anda 4.5G teknolojisini kullansak da 5G teknolojisi dünyada popüler olmaya başladı bile. Çip set firmaları gayret ile bu yeni teknolojiyi daha da geliştirmek için çabalıyor. Google, Samsung ve Qualcomm hakkındaki yeni gelişmeleri size aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu