Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy S10 UFS 3.0 ve LPDDR5 RAM ile fark yaratacak!


Galaxy S10 UFS 3.0 ve LPDDR5 RAM standartlarıyla performanstan ödün vermeyecek. Dünyanın en büyük NAND bellek üreticilerinden Samsung mobil dünyasında yeni bir standardın kapılarını aralıyor. Şirkete yakın kaynaklara göre Güney Koreli üretici LPDDR5 RAM ve UFS 3.0 bellek üretimine başlıyor. Gelen haberler yeni nesil bellek teknolojilerinin ilk olarak Galaxy S10‘da kullanılacağı yönünde.

Özellikle kamera tarafındaki gelişmeler verilerin daha hızlı işlenmesi zorunluluğunu ortaya koyuyor. LPDDR5 RAM standardını biraz açacak olursak; pin başına pin başına yaklaşık 3,600Mbps veri hızına sahip olacak yeni bellek teknolojisi, LPDDR4 ile karşılaştırıldığında %10’luk bir performans artışı ve %15 enerji tasarrufu sağlayacak.

Galaxy S10 UFS
Galaxy S10 UFS

UFS 3.0 standardına gelince; UFS 2.1’e göre iki kat daha hızlı veri aktarımının sağlanması bekleniyor. Enerji verimliliği de sağlayacak UFS 3.0, 1.9GB/s okuma ve 400MB/s yazma seviyelerine çıkabileceği konuşuluyor. UFS 3.0 aynı zamanda daha az güç tüketiyor ve otomotiv endüstrisinde kullanılmak üzere genişletilmiş bir sıcaklık aralığına sahip olacak.

Samsung yılın ikinci yarısında LPDDR5 RAM ve UFS 3.0 seri üretimine başlayacak. Yeni standartları ilk olarak Galaxy S10 ve Galaxy X (katlanabilir telefon) modellerinde kullanılacak.

 

Samsung katlanabilir telefon çok ama çok pahalı olacak!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu