Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei 2020 yılında Apple’a geçilebilir! Gerileme başlıyor mu?

Bugün ortaya çıkan raporlara göre Huawei 2020 yılı içinde ciddi anlamda küçülme yaşayabilir. Peki bunun sebebi ne? İşte detaylar…

Huawei ve Amerika arasında yaşananlardan sonra Huawei’nin varlık listesine alınması üreticiyi ciddi anlamda zora soktu. Bir dönem bırakın Google servislerini ARM’ın kararı sonrasında cep telefonu üretemeyecek konuma getirilen Çinli üreticinin yardımına yine Çin halkı koştu. Huawei 2020 yılında ne yapacak bu şimdilik belirsiz ama gelen raporlar pekte iç açıcı değil.

Çin’de %25 seviyelerinde olan pazar payını bir anda milliyetçi duygular sayesinde %65 oranına kadar çıkartan Huawei bundan dolayı da 2019 yılını oldukça iyi bir noktada kapattı. 2020 yılında ise büyük bir düşüşl bekleniyor. Google servislerinin telefonlarda olmaması ve Huawei Mobil Servis adı verilen yeni ekosistemde WhatsApp, Instagram, Facebook, Pubg vb uygulamaların olmaması ciddi anlamda müşteri kaybına sebep olabilir.

Bugün ortaya çıkan bilgilere baktığımızda Huawei‘nin tam %20 civarlarında bir satış kaybı yaşaması bekleniyor. Bunun da 50 milyon adet gibi bir rakama tekabül edeceğini görüyoruz Apple’ın 5G destekli iPhone 12 ve iPhone 9 ile bilrikte 2020 yılında Huawei markasını yeniden geçerek Samsung‘un arkasından ikincilik koltuğuna oturması bekleniyor.

Zaman bize ne gösterecek bunu bilemiyoruz ama ortadaki en büyük gerçeklerden birisi Huawei‘nin 10 yıl sonra ilk defa küçülme yaşayacak olmasıdır. Bakalım bu duruma Huawei hissedarları nasıl tepki verecek?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu