GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Cloud’da Bir Dönem Resmen Sona Eriyor

Güney Koreli teknoloji dev Samsung, Cloud yedekleme hizmetiyle ilgili herkesi üzen bir mail yollamaya başladı. İşte detaylar;

Google ve Samsung yedekleme politikasında değişikliğe gidiyorlar. Geçtiğimiz haftalarda fotoğraflar uygulamasında ücretsiz yedekleme işlevini kaldıracağını açıklayan Google, kullanıcılarını bir hayli hayal kırıklığına uğratmıştı. Daha sonra ise bir benzeri Samsung cephesinde görülmeye başladı. Bugün kullanıcılarına mail atan Koreli üretici, önümüzdeki günlerde Samsung Cloud ile galeri eşitlemesini kaldıracağını duyurdu. Bildiğiniz üzere Samsung Cloud; kişiler, takvim, fotoğraflar, notlar vb. gibi uygulamaların yedeklenmesinde görev alıyor. Kullanıcıların adeta eli ayağı olan bu araç, yakında ”galeri eşitlemesi” özelliğinden mahrum bırakılacak.

31 Ağustos 2021 tarihinden itibaren, Cloud üzerinden galeri eşitlemeleri durdurulacak ve eski albümlerinizde tamamen silinecektir. Bununla birlikte ücretli olarak aldığınız alanların da parası iade edilecek ve premium üyeliğiniz iptal edilecektir. Ancak silme işlemleri başlamadan önce Samsung sizden verileri indirmek için bir tarih girmenizi isteyecek, ve o tarihe kadar da verilerinizi indirmenize izin verecektir. Lakin, belirttiğiniz tarihten 90 günlük bir süre geçtiyse bütün albümleriniz otomatik olarak silinecektir.

Samsung’un açıklamalarına göre 1 Aralık 2020’den itibaren Cloud hizmetlerine üye olmak isteyen kullanıcıların, ”albümleri yedekleme” işlemini yapmasına müsade edilmeyecek. 1 Haziran 2021’den itibaren ise bu işlev durdurulacak ve albümleri artık yedekleyemeyeceksiniz. Ancak bu süreçte albümleri indirmenize izin verilecektir.

Son olarak 31 Ağustos tarihinde ise, albüm senkronizasyon işlevi tamamen durdurulacak ve Samsung Cloud’daki tüm albümleriniz tamamen silinecektir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu