Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei HarmonyOS İşletim Sistemini Oyunlar Üzerinde Test Ediyor!

Huawei HarmonyOS işletim sistemi ile Android’e savaş açarken, yeni işletim sisteminin pil tüketimi de oyunlar üzerinde test ediliyor.

Hatırlayacağınız üzere yıllar önce Google ile Huawei arası bozulmuş ve Google, Huawei marka telefonlardan Android desteğini çekeceğini duyurmuştu. O dönem gündeme bomba gibi düşen bu gelişme şirketin kan kaybetmesine de yol açmıştı. Ancak Google’ın yaptırımları karşısında boyun eğmeyen akıllı telefon şirketi kendince farklı çözümlerin arayışına gitmişti. Google Play Store’a karşılık App Galery adında bir uygulama mağazasını yayına alan şirket çok geçmeden yüzbinlerce uygulamayı kullanıcıları ile buluşturmuştu. App Galery üzerinde 2000’den fazla uygulama geliştirici yer alırken her gün yenileri de eklenmeye devam ediliyor.  Kendi uygulama mağazasından sonra çeşitli yenilikler üzerinde çalışan şirket geçtiğimiz gün de kendi işletim sistemini duyurdu. Huawei HarmonyOS adında duyurulan işletim sistemi Android’den daha hızlı çalışıyor.

Android platformuna nazaran daha hızlı ve sorunsuz çalıştığı iddia edilen yeni işletim sistemi şu sıralar birbirinden zorlu testlerden geçmeye çalışıyor. Yeni işletim sistemi özellikle oyunlar üzerinde denenerek, pil kullanım oranı ile test ediliyor.

Huawei HarmonyOS
Huawei HarmonyOS

Huawei HamonyOS Oyun Testi Yapıyor

Akıllı telefon üreticisi şirket yeni işletim sistemini geçtiğimiz günler de duyurmuş ve dikkatleri üzerine çekmişti. Sıradaki akıllı telefon modelleri ile birlikte de karşımıza çıkacak olan işletim sistemi Mate 40 serisi, Mate X2 katlanabilir telefon, Smart Screen S cihazları ve daha fazlası için duyurulmuştu. Uzun zamandır beklenen bir işletim sistemi olarak duyurulan HarmonyOS, EMUI 11’e nazaran da daha az pil tüketiyor. Oyunlar üzerinde de test edilen işletim sistemi pil tüketim ömrü ile EMUI 11’e neredeyse fark attı diyebiliriz. Sistem performansı ve akıcılığı ile EMUI 11’e göre daha iyi olan işletim sistemi oldukça etkileyici görünüyor. Şirket HarmonyOS destekli Mate X2’yi, EMUI 11 destekli Mate 40 Pro’ya karşı test etti ve kazanan Mate X2 oldu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu