Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerSamsungTeknoloji

Apple Samsung anlaştı! iPhone 12 ekran tarafında o özelliği verecek!


Bugün ortaya çıkan bilgilere göre Apple ve Samsung yeniden anlaştı ve iPhone 12 ekran üretimi tarafında konu Samsung’a emanet edildi…

Apple, iPhone 5 serisine kadar birçok parçasını Samsung tarafında alıyordu. Hatta ilk nesil iPhone Samsung işlemcisi ile pazara sunulmuş bir telefondu. Zaman içinde Apple Samsung ile ilişkisini sonlandırdı ve farklı tedarikçilere yöneldi. Son dönemde birçok OLED ekranda yaşanan “yeşil ışık sızma” sorunlarından sonra Apple rotasını yeniden Samsung‘a çevirmiş görünüyor. Zira bir süredir söylenen iPhone 12 ekran özelliği ancak Samsung tarafından Apple‘a sağlanacak gibi görünüyor.

Apple’ın yeni nesil iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max telefonlarında 120Hz ekran tarama özelliği ile geleceği bugün dış kaynaklar tarafından resmen duyuruldu. Hatta Apple yine bunun için bile bir isim uydurdu ve bu ekrana ProMotion adını verdi.  Daha önceden de belirttiğimiz üzere 4 farklı iPhone 12 modeli ile karşılaşacağız.

  • 5.4 inç iPhone 12
  • 6.1 inç iPhone 12 Max
  • 6.1 inç iPhone 12 Pro
  • 6.7 inç iPhone 12 Pro Max

İşte bu 4 modelden iPhone 12 ve iPhone 12 Max modellerinde 120Hz tarama hızı olmayacak ve bu telefonlarda 5G özelliği de olmayacak. Hem 120Hz hem de 5G desteği sadece iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modellerine olacak. Tabii bu telefonlarında fiyatları ciddi anlamda farklı olacak.

Burada en önemli soru ise şu olacak. Apple aynen Samsung gibi 120Hz tarama hızını sadece Full HD çözünürlükte mi verecek? Yoksa OPPO gibi bu tarama hızını daha yüksek çözünürlükte de bizlere sunabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu