Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi 14 ve 14 Pro’nun Kod Adları Çin Mitolojisinden


Xiaomi 14 ve 14 Pro modellerinde geleneği sürdürerek kod adları Çin mitolojisinden alıyor. Telefonlar bu yılın sonunda tanıtılacak.

Güvenilir sızıntı kaynağı Digital Chat Station’a göre Çinli teknoloji devi Xiaomi‘nin “Houji” ve “Shennong” takma adları altında yeni amiral gemisi modellerini tanıtmaya hazırlanıyor. Bu ilgi çekici kod adları Çin mitolojisinden alınmıştır ve Xiaomi 13 serisi ile başlayan kültürel temanın sürekliliği Xiaomi 14 ve 14 Pro ile devam edecek.

Kökleri Çin mitolojisindeki tarıma dayanan kod adları, Xiaomi 14 serisinin kullanıcı deneyimini, tasarım estetiğini ve olağanüstü Leica görüntülemeyi zenginleştirmeye odaklandığını gösteriyor. Hem Sarı İmparator’un ekin yetiştirmeye başlayan torununun torunu “Houji” hem de tarıma ve çiftçilik tekniklerine derin katkılarıyla tanınan Yan İmparatoru “Shennong” Çin ilminde saygı duyulan figürlerdir.

Daha önceki Xiaomi 12 serisi, “Zeus”, “Thor” ve “Cupid” gibi kod adlarıyla Batı mitolojisine yöneldi. Xiaomi 13 serisi, Çin mitolojisinden “Fuxi” ve “Nüwa” gibi kod adlarını kullandı. 2024’ün sonunda tanıtılacak Xiaomi 14 serisi, tüketici tabanıyla kültürel bağını daha da güçlendirerek bu son geleneği sürdürecek gibi görünüyor.

Xiaomi 14 serisine Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti güç verecek. Telefonlar, öncül modelleriyle kıyaslandığından en çok kamera tarafındaki gelişmelerle öne çıkacak. Her iki modelde 4K video kaydı gerçekleştiren ön kameralara geçiş yapılacak.

Arka tarafta kullanıcılar güçlü yakınlaştırma özelliklerine sahip bir periskop lens bekleyebilirler. Xiaomi 14’te 3.9x optik yakınlaştırma ve 90 mm odak uzaklığına sahip bir periskop lensin yer alacacağı bildirildi. Xiaomi 14 Pro ise 5x optik yakınlaştırmayı ve 115 mm odak uzaklığını destekleyen bir periskop lense sahip olacak. 120 watt kablolu ve 50 watt kablosuz hızlı şarj desteği sunacak olan Xiaomi 14 serisinin kutudan MIUI 15 ile çıkış yapacak ilk modeller olması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu