Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy S22 Ultra, Galaxy Note Serisinin Yerini Alacak! İşte Kanıtı

Galaxy S22 Ultra, Galaxy Note serisinin yerini alacağa benziyor. Son gelişme ile birlikte bu durum artık kesinleşti gibi.

Galaxy Note serisinin sonlandırıldığına dair gelişmeleri bir süredir sizlere aktarıyoruz. Samsung’a yakın kaynakların aktardığı yeni bir habere göre Galaxy S22 Ultra artık tam anlamıyla Note serisinin yerini alacak diyebiliriz.

Samsung, Galaxy S21 ve Galaxy Z Fold 3 modellerinde S-Pen kalem desteğine verdi. Fakat kalem için telefonların üzerinde yerleşik bir yuva yoktu. Bunun için kullanıcıların özel bir kılıf satın almaları gerekiyordu. GalaxyS22 Ultra ile bu durum değişeceğe benziyor.

Samsung’a yakınlığıyla bilinen GalaxyClub sitesine göre S22 Ultra modelinde S-Pen kalem için bir yuva olacak. Böylece kalem için ekstra bir kılıf ihtiyacı ortadan kalkıyor. Daha da önemlisi bu gelişme Galaxy Note serisinin artık fiilen sonlandırıldığı anlamı taşıması. Bu noktadan sonra sadece Samsung cephesinden yapılacak resmi açıklamayı bekleyeceğiz.

İsimlendirme her ne kadar Galaxy Note serisi altında olmasa da, bundan sonraki süreçte Galaxy S serisindeki Ultra model bir nevi Note serisini de temsil edecek.

Samsung Galaxy S22

S22 Ultra’da 6.8 inç büyülüğünde 2K çözünürlüğünde uyarlanabilir 120Hz tarama ekranına sahip AMOLED ekran yer alacak. Pazara göre Snapdragon 898 ve AMD grafikli Exynos 2200 işlemcisinden güç alacak telefonda 45 watt hızlı şarj destekli 5.000 mAh pil eşlik edecek.

108 megapiksel dörtlü arka kameranın eşlik edeceği telefonda Android 12, IP68 sertifikası, stereo hoparlör, kablosuz hızlı şarj ve ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı öne çıkan diğer özellikler olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu