AndroidCep TelefonuDonanımGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Exynos 2400 Tozu Dumana Katmaya Geliyor

Samsung'un yaklaşmakta olan mobil işlemcisi Exynos 2400 hakkında sızıntılar 'En gelişmiş mobil çip' olduğu yönünde.


Samsung’un en yeni ve güçlü mobil işlemcisi Exynos 2400 hakkında sızıntılar gelmeye devam ediyor. Bir Twitter kullanıcısı yeni işlemciyle ilgili bilgileri masaya döktü. Donanım açısından en gelişmiş mobil işlemci yorumunu yapan kullanıcı bazı noktalarda ise işlemci hakkında olumsuz yorumlarda bulunuyor.

Söylenene göre yaklaşmakta olan işlemci ‘I-Cube’ teknolojisinin düşürülebilir. Bu teknoloji birden fazla birimin bir silikon üzerine yatay olarak yerleştirilerek birden çok kalıbın tek bir çip gibi çalışmasını sağlayan heterojen bir entegrasyon teknolojisi. İşte bu teknoloji düşürülerek çip kalınlığının azaltılırken güç verimliliğini arttıran farklı paketleme yöntemiyle seri üretileceği söyleniyor.

Exynos-2400
Exynos-2400

 

Başka raporlara göre de Exynos 2400 işlemcisinin Geekbench Compute testinde Apple’ın M2 silikon işlemcisiyle benzer değerler alıyor. Fakat bu testlerin laboratuvar ortamında yapıldığı ve gerçeği yansıtmadığını düşünmekte fayda var. Kardeşi Exynos 2200’e göre oldukça serin ve yüksek verimli olarak çalışacağı düşünülüyor. Ayrıca sızıntı sahibi RGcloudS’a göre Exynos 2400 10 çekirdekli bir yapıyla gelecek. Fakat 10 çekirdeğin tamamı aynı anda çalışamayacak.

Yüksek ve performans işleri için 7 çekirdeği , dengeli ve düşük işler için ise 8 çekirdeği çalıştıracak. Firmanın S23 serisinde Exynos yerine Qualcoom’un Snapdragon işlemcilerini kullanıyor. Snapdragon işlemciler Exynos’a göre daha performanslı ve verimli çalıştığı testlerde ve kullanıcı deneyimlerinde ortaya konuyor.

Exynos’un yeni çipinin Samsung’un en yeni amiral gemisi S24 serisinde kullanması bekleniyor. Nihai sonuçları telefonlarla birlikte tanıtıldığı zaman hep birlikte göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu