Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

MIUI 13 Tarihteki En Özel MIUI Sürümü Olacak

Xiaomi’nin MIUI 13 güncellemesinin tarihteki en özel MIUI güncellemesinin olacağı kodlarda ortaya çıktı. Yeni güncelleme şahane olacak.

Çinli teknoloji devi kısa süre önce Xiaomi 12 Pro için MIUI 13‘ün yeni bir sürümünü yayınladı. Bu yeni sürümün sürüm numarası 13.0.23.0.SLBCNXM olarak geçiyor ve güncelleme 1.1 GB boyurunda. Bu MIUI 13 güncellemesi gizli bir açıklama içeriyor. Açıklamadaki “Happy Xiaomi Twelfth New Year” ifadesinin yanı sıra Hızlı ve Kararlı ifadesinin de yer alması dikkat çekiyor. Çinli teknoloji devi, bu sistemi tarihteki en özel MIUI olarak değerlendiriyor.

MIUI 13 Xiaomi tarihinin en iyi güncellemesi!

MIUI 13‘ün bu sürümünün bir bellek genişletme işlevi eklediğini belirtmekte fayda var. Ayrıca bellek geri dönüşüm mekanizmasını optimize eder ve sistem akıcılığını/kararlılığını iyileştiriyor. Ayrıca, yeniden başlatmayla ilgili anormal sorunları gideriyor. Ayrıca MIUI 13‘ün yeni sürümü kamera efektini optimize ediyor ve bazı sahnelerdeki renk dökümü sorununu düzeltiyor.

Xiaomi, MIUI ve Thiel Labs, optimizasyon hedeflerini yönlendirmek için ortaklaşa bir akıcılık değerlendirme modeli oluşturdu. Uygulama akıcılığı da önemli ölçüde iyileşir. Master Lu’nun Android akıcılık çapraz testinde, Xiaomi’nin MIUI 13’ü ilk sırada yer alıyor. Yarım yıllık optimizasyondan sonra, MIUI 13 akıcılığı yüzde 15 ila yüzde 52 arasında artırdı. Ayrıca MIUI 12’ye göre bu yeni sistem çok daha iyi ve MIUI hayranları yine mutlu.

MIUI 12.5 geliştirilmiş sürümüne göre, sistem uygulama akıcılığı yüzde 20 ila yüzde 26 oranında iyileştirilmiştir.  MIUI 13’ün akıcılığındaki önemli gelişmenin arkasında Focus Computing 2.0‘ın desteği var. Sistem yalnızca tam ekran hareketleri gibi temel senaryoları algılamakla kalmaz, aynı zamanda temel üçüncü taraf uygulamaları için bilgi işlem kaynaklarını çekirdek sisteme doğru yatırır. Bu, bu uygulamaların akıcılığını önemli ölçüde artırıyor.

MIUI 13

Aynı zamanda, en son platform sıvı depolama ve atomik hafızayı da benimsiyor. Bu, uygulamaların arka plan kaynakları tüketimini çok düşük hale getiriyor. 36 aylık sürekli kullanımdan sonra okuma ve yazma performansı yüzde 5‘in altında kalıyor. Bu, sistemin çok uzun bir süre çok yeni kaldığı anlamına geliyor.

Tanıtım etkinliğinde MIUI sisteminden sorumlu kişi Jin Fan, MIUI gizliliğinin endüstrinin dönüşümünü desteklediğini söyledi. Bu sefer, bu sistem üç gizlilik koruma işlevi ekliyor. Bunlar; yüz doğrulama koruması, gizlilik filigranı ve elektronik dolandırıcılık koruması olarak ayrılıyor. Yüz doğrulaması sırasında sistem tüm üst gövdeyi algılıyor. MIUI 13’te yeni bir gizlilik çekim modu, akıllı yüz tanıma, yüz dışındaki diğer görüntüleri sistem düzeyinde kapatma özelliği bulunuyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu