GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung GDDR6 DRAM ile Hız Rekoru Kırıyor

Samsung’dan yeni RAM teknolojileri gelmeye devam ediyor. Samsung GDDR6 DRAM hız konusunda selefinden kat ve kat daha hızlı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, endüstrinin 24Gbps’ye kadar hızlar sunan ilk GDDR6 RAM’i olan Graphics Double Data Rate 6 (GDDR6) DRAM ile karşımıza çıktı. Bu grafik DRAM, Samsung’un yenilikçi devre tasarımı ve son derece gelişmiş yalıtım malzemesi sayesinde önceki 18 Gbps hızlı selefinden yüzde 30 daha hızlı olacak. Samsung GDDR6 DRAM hız konusunda fazlasıyla tatmin edecek.

GDDR6 DRAM, Samsung’un yeni nesil grafik kartları, dizüstü bilgisayarlar ve oyun konsollarının yanı sıra yapay olarak gelişmiş grafik performansı sağlamak üzere tasarlandı. Bu DRAM aşırı ultraviyole teknolojisini kullanan üçüncü nesil 10 nanometre sınıfı süreci üzerine inşa ediliyor.

Üst düzey bir grafik kartına entegre edildiğinde GDDR6 DRAM, saniyede 1,1 terabayta (TB) kadar veri veya yaklaşık 275 Full HD film aktarabilir. Samsung’un yeni DRAM’i 4K ve 8K video oynatmayı sağlarken zorlu AI hızlandırıcı iş yüklerini de üsleniyor.

GDDR6 DRAM, dizüstü bilgisayarların pil ömrünü uzatmaya yardımcı olmak için dinamik voltaj değiştirme (DVS) teknolojisini kullanan düşük güç seçenekleri de içeriyor. Performans gereksinimlerine bağlı olarak, bu teknoloji çalışma voltajını ayarlar. Samsung, endüstri standardı 1.35V GDDR6’ya kıyasla 1.1V’de yaklaşık %20 daha yüksek güç verimliliğine sahip 20Gbps ve 16Gbps versiyonları sunacak.

Samsung GDDR6 DRAM
Samsung GDDR6 DRAM

Samsung, yeni GPU platformlarının lansmanına paralel olarak bu ay 24Gbps GDDR6 DRAM’ını satışa sunacak. Böylece Güney Koreli firma yüksek hızlı bilgi işlemde grafik inovasyonunu hızlandırmayı planlıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu