Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung, Galaxy Z Flip 5’in Fiyatını Artırmaya Hazırlanıyor


Galaxy Z Flip 5 devasa bir kapak ekran ile gelecek, ancak bunun maliyetleri artırdığı bildiriliyor. Fiyat artışına hazır olun.

Son dönemin en çok konuşulan telefonlarından biri olan Samsung Galaxy Z Flip 5, markanın 26 Temmuz tarihli Galaxy Unpacked etkinliğinde tanıtılacak. Sızan görseller, telefonda kapak ekranın büyüyeceğini ve bununla birlikte görünümün büyük oranda değişeceğini gösterdi.

Galaxy Z Flip 5’in kapak ekranın 3.4 inç boyuta çıkarılacak olması serinin gelişimi için büyük bir hamle olsa da, bunun maliyetleri artıracağı gelen bilgiler arasında. Yine Samsung, yeni nesil katlanabilir telefonlarında su damlası şeklinde bir menteşe sistemine geçiş yapacak.

Yunan menşeli bir siteye göre Galaxy Z Flip5 ülkede 1.300 € fiyattan satışa sunulacak. Galaxy Z Flip 4’ün aynı ülkede 1.150 € başlangıç fiyatı taşıdığını hatırlatalım. Yine bu model ABD’DE 1.000 $’dan satışa sunuldu.

Galaxy Z Flip 5’teki bu fiyat artışı ülkemize daha fazla yansıyacaktır, zira dolar ve euro kuru şu sıralar yeniden yükselişe geçmiş durumda. Galaxy Z Flip 4 halihazırda Samsung Türkiye’nin resmi sites sitesinde 30 bin TL’den satılmakta.

Galaxy Z Flip 5 Başlıca Özellikleri

Katlanabilir telefonda 6.7 inç büyüklüğünde ve 120Hz tarama hızına sahip Full HD+ AMOLED iç ekran yer alacak. Dış ekran 3.4 inç büyüklüğündeyken, yine bu ekranın da 120Hz yenileme hızını desteklemesi bekleniyor.

Hız aşırtılmış Snapdragon 8 Gen 2’den güç alacak olan modelde 8GB RAM ve 512GB’a kadar dahili depolama yer alacak. 25 watt hızlı şarj destekli 3.700 mAh büyüklüğünde bir pilden beslenecek olan telefonda 12 megapiksel çift arka kamera göreceğiz. Ön kamera da yine 12 megapiksel çözünürlüğünde görünüyor. kutudan Android 13 ile çıkacak olan modelde yana monte parmak izi tarayıcı, 5G, çift hoparlör ve IP68 sertifikası öne çıkan diğer özellikler olacak .

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu