Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung güncelleme özelliğini hemen kapatın! Birçok kişi ağlıyor

Bugün bir anda Weibo sayfalarında dolaşmaya başlayan Samsung güncelleme hatası ile ilgili çok dikkatli olun. Bakın güncelleme sonrasında neler yaşanıyor?

Akıllı telefonlar için güncelleme birçok kişi için en önemli kriterlerden birisi. Bu güncellemeler ise sistem başlatıldığında “otomatik olarak güncelle” seçeneği ile gelmekte. Üretici de bir güncelleme gönderdiğinde “muhtemelen” gece vakti telefon kendisi bunu otomatik olarak OTA yoluyla alıp güncelliyor. Bugün Weibo sayfaları Samsung güncelleme sonrasında hata mesajları ile doldu taştı.

Öncelikle şunu söyleyelim bu durumdan genellikle Galaxy S8, Galaxy S9 ve Galaxy A kullanıcıları etkilendi ve bu güncelleme sonrasında telefonların siyah ekranda kaldığı, sürekli kapanıp açıldığı hataları alınmaya başlandı. Galaxy S20 ve Galaxy Note kullanıcıları arasında ise bir sorunla karşılaşılmadığı belirtiliyor.

Samsung TWRP
Samsung

Yaşanan bu sorundan daha fazla kullanıcın etkilenmemesi için otomatik güncellemelerin kapatılması kullanıcılar tarafından öneriliyor. Telefonunuzda otomatik güncelleme seçeneği açıksa lütfen ayarlardan sistem güncelleme seçeneğine girip otomatik güncellemeyi şimdilik kapatın.

Sorunun takvim güncellemesinin yapılmadan son güncellemenin yapılmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Konu ile ilgili henüz net bir bilgi yok ama Weibo listelerinde sorunun ciddiyeti tartışılıyor. Lütfen sizde bu haberi okuyorsanız otomatik güncellemenizi Samsung yeni bir güncelleme verene kadar kapatın.

Bu sorun sonrasında birçok kişinin telefona hard reset atmak, yeni ROM yüklemek zorunda kaldığı ve bunun da veri kayıplarına sebep olduğu Weibo‘da dile getiriliyor. Her güncelleme dostunuz değildir…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu