Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Galaxy A82 Sony Dedi! Bizce İyisini Yaptı

Samsung Galaxy A82 yavaş yavaş ete kemiğe bürünüyor. Tasarım tarafında merak uyandıran telefon belli ki kamera tarafında iddialı olacak.

Samsung Galaxy A82 şu an için pek çok gizeme sahip bir telefon. Serinin önceki modeli olan Galaxy A80’in 180 derece dönebilen kamerası göz önüne alındığında A82’nin bu denli merak uyandırması doğal. Telefonun tasarım detaylarına geçmeden önce kamera tarafında yaşanan son gelişmeyi sizlere aktaralım.

Samsung Galaxy A82 Sony Sensör Kullanacak

Samsung’a yakınlığıyla bilinen , GalaxyClub sitesinin geçtiği son habere göre Galaxy A82 modelinde ana kamerada 64 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX686 sensör yer alacak. Kafalar karıştıysa hemen berraklaştıralım; Galaxy A52 ve Galaxy A72 modellerinde Samsung üretimi 64 megapiksel ISOCELL GW1 yer buluyor.

Sony’nin 2019’un sonunda piyasaya çıkardığı yüksek çözünürlüklü kamera şu ana kadar Meizu, Xiaomi, Huawei başta olmak üzere birçok markanın akıllı telefonlarında yer aldı. Yakın zamanda internet ortamına servis edilen görüntülerde Galaxy A82 modelinde üç arka kameranın yer alacağı görüldü. Kamera, lazer otofokus sensörü ve LED flaş ile desteklenecek.

Ana kameranın detayları belli olduktan sonra merak uyandıran bir diğer husus bu kameranın telefonda nereye konumlandırılacağı. Beklentimiz Galaxy A80’deki gibi dönebilen bir mekanizmanın kullanılmayacağı yönünde. Bunun yerine ekranın ana gövde üzerinde aşağı ve yukarı kaydırılabilen yenilikçi bir tasarım anlayışı tercih edilecek.

Android 11 işletim sistemiyle çıkış yapacak telefona Snapdragon 855 Plus işlemcisi güç verecek. Galaxy A82 aynı zamanda şirketin ikinci Quantum telefonu için temel oluşturacak. Bu telefon Güney Koreli operatör SK Telecom için geliştirilecek ve içerisinde ekstra güvenlik katmanları için kuantum RNG çip bulunduracak. Birinci Quantum telefon Galaxy A71 5G modelini temel alıyordu ve ilk altı ayda 300 bin adetten fazla sattı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu