Akıllı TelefonAndroidCep TelefonuGüncel Teknoloji Haberleri

Counterpoint: Akıllı Telefon Satışları Üçüncü Çeyrekte Düştü

Counterpoint raporuna göre akıllı telefon satışları üçüncü çeyrekte düştü. Pazarda rekabet kızışırken bu durum garip karşılanıyor.


Counterpoint raporuna göre akıllı telefon satışları üçüncü çeyrekte düştü. Pazarda rekabet kızışırken bu durum garip karşılanıyor.

Küresel akıllı telefon satışları, Temmuz-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla %8 oranında azaldı. Counterpoint son raporunda azalan satışlardaki ana faktörün yavaşlayan tüketici talebi olduğunu öne sürüyor. Pazar, üçüncü çeyrekte ikinci çeyreğe kıyasla %2’lik hafif bir büyüme gördü; bu muhtemelen geçen ayki iPhone 15 serisinin lansmanından kaynaklanıyor.

Samsung, üçüncü çeyrekte toplam akıllı telefonun satışlarının tahmini %20’sini alarak lider küresel akıllı telefon oyuncusu konumunu korudu. Samsung’un Galaxy A serisi, Güney Kore markasının temel itici gücüydü. Apple %16 pazar payı ile ikinci sırada yer alırken, Xiaomi %12 pay ile ilk üçte yer aldı. Oppo (%10) ve vivo (%8) ilk beş listede kalan markalar oldu.

Honor, Huawei ve Transsion Group (Tecno, Infinix, itel) üçüncü çeyrekte yıllık bazda pozitif büyüme kaydeden tek marka olurken, ilk beş büyük markanın tümü (Apple hariç) yıllık bazda çift haneli düşüşler yaşadı. Counterpoint analistleri Eylül ayındaki ivmenin 4. çeyrekte de devam etmesini ve güçlü talebin yılı tatil döneminde kapatmasını bekliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu