GenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemİnternetMobirollerTeknoloji

İnternet Fiyatları Zamlanacak! Ama Hız Artacak!

Türkiye’de bir zam da internet fiyatları için uygulanacak. BTK’ya yapılan başvuru ile hızlar artacak ancak fiyatlarda ciddi bir zam olacak.

Ülkemizde internet hızları son yıllarda iyileşmeye başlamıştı. Bu iyileşmenin bir bedeli tabii ki de olacaktı. Bugün BTK‘nın sitesinde ortaya çıkan başvurular ile internet hızlarının artacağı resmi olarak ortaya çıktı. Ancak internet fiyatları da bu hızla birlikte artacak. Çünkü firmalar boş portlar için BTK’ya ekstra bir ücret ödeyecek. Aktarılan bilgilere göre 200 Mbps download / 10 Mbps upload, 500 ve 1000 Mbps download 20 Mbps upload paketleri bu yıl içerisinde kullanıma sunulacak.

Aşağıda firmaların BTK’ya ödeyeceği port ücretleri yer alıyor. Ancak bu port ücretlerinin son kullanıcıya nasıl fiyatlandırılacağı ise bilinmiyor. Bu zammın mevcut paketleri de etkileyip etkilemeyeceği bir merak konusu. Ancak bildiğimiz bir şey var ki 200 Mbps ve üzeri hızlar için 250 TL ve üzeri bir ücreti gözden çıkarmanız gerekecek.

Türk Telekom ve BTK’nın port fiyatlarını yüzde 67 artırmasının son kullanıcıya ciddi anlamda etki edeceği ortada. Şu an en düşük kullanılabilir internet fiyatları 120 TL civarında. Bu zamdan sonra bu paketlerin fiyatlarının da artması bekleniyor. Mevcut aboneliği olan kullanıcılar için muhtemelen bu zam 1 yıl daha ötelenecek. Bu yüzden tarifenizi yenilemenizde fayda var.

İnternet Fiyatları

Ülkemizde internetin bu denli pahalı olması oldukça üzücü. Avrupa ve Amerika’da daha yüksek internet hızlarına insanlar gelirlerine göre çok uygun fiyatlar ödüyor. Umarız BTK bu konuda bir hamle yapar ve port fiyatlarına gelen zammı en azından son kullanıcıya yansıtmaz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu