Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiTelevizyon

Yeni Nesil Mini LED Teknolojisi Devrim Yaratıyor

Ekran teknolojileri gelişmeye tam gaz devam ediyor. Şimdi de yeni nesil mini LED teknolojisi tanıtıldı. Peki, bu yenilik neler sunuyor?

Ekran teknolojilerinde gelişmeler devam ediyor. OLED panellerden sonra ilginç bir şekilde mini LED teknolojilerine geçiş yapılmıştı. Bugün ise yeni nesil mini LED teknolojileri tanıtıldı. Bildiğiniz gibi Pekin merkezli BOE firması hem Çin hem de küresel pazarlarda TV’ler, telefonlar ve dizüstü bilgisayarlar için yüksek kaliteli OLED ekranlar sağlıyor.

Yeni Nesil Mini LED Teknolojisi Yeni Bir Devri Başlatacak

Bugün ise BOE’den mini LED paneller geldi. China’s People’s Daily, BOE’nin bağımsız araştırma ekibinin başarılı bir şekilde yeni nesil mini LED ekranlar geliştirdiğini açıkladı. BOE kısa süre önce devrim niteliğindeki yeni nesil P0.9 mini-LED ekranını SID’i tanıttı. Bu ekran 1 mm’den daha ince ve cam esaslı malzemeden yapılmıştı.

BOE sözcüsüne göre; yeni mini LED P0.9 ekran yüksek bir tepe parlaklığına ve yüksek kontrast oranına sahip. LED panel, yalnızca düşük güç tüketimi, tüm panel boyunca eşit parlaklık ve sağlıklı göz koruması gibi OLED’in avantajlarına sahip. Ayrıca aynı zamanda bir mini LED olduğu için herhangi bir ekran boyutu elde edilebilir. Bu teknoloji sayesinde daha büyük ekranları daha uygun fiyata satın alabileceğiniz diyebiliriz.

Yeni Nesil Mini LED
Yeni Nesil Mini LED’ler geliyor

Yeni mini LED teknolojisinde BOE’nin cam tabanlı mini LED arka aydınlatma ve diğer gelişmiş teknolojileri kullanarak resim kalitesini büyük ölçüde artıracak bir dizi mini LED ekran teknolojisi yer alıyor. BOE spor etkinlikleri, e-spor ve yeni nesil TV’ler sağlamak için bu tür ekranlar yaratmada öncülük edecek. Büyük ekranların üretimini kolaylaştıracak olan bu teknolojiyi 2022’nin sonlarına doğru göreceğiz. Ancak tüketiciler için 2023 yılını beklememiz gerekebilir. Bakalım ilk hangi TV üreticisi BOE’nin teknolojisine geçiş yapacak? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu