Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Galaxy S11 cephesinden önemli bilgiler gelmeye devam ediyor

Samsung Galaxy S11 serisi için önümüzdeki uzun bir süre var, ancak telefonlar şimdiden teknoloji dünyasında gündem olmaya başladı. Galaxy S11 modeller hakkında son gelişmeleri aktarıyoruz.

Kısa süre önce aktırılan bilgilere göre Samsung, GalaxyS11 ailesinin tasarım ve yapılandırma seçenekleriyle ilgili nihai kararı vermiş durumda. Yine güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilerde bu defa telefon için yazılım geliştirme sürecinin başladığını öğreniyoruz.

Samsung Galaxy S11
Samsung Galaxy S11

Samsung Galaxy S11 yazılım geliştirme süreci başladı

Yazılım geliştirme sürecinin başlamasıyla birlikte telefonlardaki donanım özelliklerinin de netleştiğini söyleyebiliriz. Bu konuda henüz elimizde bir veri yok, fakat SamMobile ve XDA gibi sitelerde Galaxy S11 modellere ait bazı kaynak kodların yayınlanacağını düşünüyoruz. Haliyle telefonlarda hangi yeni gelişmelerin yer alacağını çok öncesinden öğrenmiş olacağız.

Samsung, gelecek yıl şubat ayında Galaxy S11e, Galaxy S11 ve Galaxy S11 Plus modellerini karşımıza çıkaracak. Telefonların 5G versiyonlarının olmayacağı, standart olarak tüm modellerde beşinci nesil ağlara destek sunulacağı gelen bilgiler arasında. Ekran çerçeveleri daha da inceltilecek telefonlarda kamera deliklerinin çapının da küçüleceği ifade ediliyor.

Exynos işlemcilerde özel çekirdek üretimi durduruldu

Gelelim bir diğer önemli gelişmeye. Galaxy S11 serisine Snapdragon 865 ve Exynos 9830 işlemcileri güç verecek. Her iki işlemci de henüz tanıtılmadı. Snapdragon 865 zaten Qualcomm’dan hazır olarak alınacak bir yonga seti.

Exynos ise ARM çekirdekleri üzerine çeşitli özelleştirmelerin sunulduğu ve Samsung’un son dönemde iki özel çekirdekle desteklediği yonga seti çözümü olarak karşımıza çıkıyor. Gelen haberlere göre Samsung’un Galaxy S11 serisinde bu defa Mongoose adlı iki özel çekirdek  yerine Cortex-A77 yapısını temel alan dört güçlü çekirdek kullanılacak.

Bakıldığı zaman bu gelişme Samsung için olumlu neticeler doğuracaktır. Samsung sözcüsü Michele Glaze, özel CPU çekirdeği üretmeyi durdurma kararının Samsung Exynos çiplerini rekabetçi kılmak için verildiğini söyledi.  Yine Exynos işlemcilerdeki bu iki özel çekirdeğin rakiplerine kıyasla daha fazla enerji tükettikleri çeşitli senaryolarda kanıtlandı.

Özetle Exynos 9830 rakipleri karşısında hem güç hem de verimlilik noktasında bu defa iddialı görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu