Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerSamsungTeknoloji

Hoşçakal Samsung! Merhaba Apple!

Telefon sektöründe işler kızışmaya başladı. Son tahmin ve analizlere göre Samsung liderliği Apple’a çok yakında kaptıracak. İşte detaylar.

Koronavirüs pandemisinin etkisini azalttığı 2021 yılı oldukça hareketli geçti. Yılı bitirmeye artık gün saydığımız bugünlerde telefon pazarında hareketlilik yaşanmaya başladı. Özellikle Kasım ayındaki indirimler ile telefon satışları patladı. Ancak Samsung bu satışlardan pek faydalanamamış gibi görünüyor. Çünkü yapılan son analizler ve istatistikler Samsung’un pazar payını Apple‘a kaptıracağını gösteriyor.

iPhone’un pazar payının 2021’in son çeyreğinde yüzde 23,1’lik rekor bir seviyeye ulaşması bekleniyor. Telefon üretim seviyelerindeki tedarik zinciri verilerine dayanan analist firma TrendForce‘un bu tahmini Apple’ın yüzünü güldürecek gibi görünüyor.

Son çeyrekteki payın sadece yüzde 15,9 olduğu düşünüldüğünde bu büyüme çok önemli olacak. Ayrıca büyüme, Apple’ın Samsung’un liderliğini üstleneceği ve küresel akıllı telefon pazarına liderlik edeceği gerçeğine yol açacak. Bu büyüme, son çeyrekte artan güçlü iPhone talebi ve Apple’ın rakiplerine kıyasla daha iyi tedarik zinciri yönetimi tarafından yönlendirilecek. Ancak gelişmelere rağmen, yarı iletken ürün kıtlığının genel olarak akıllı telefon satışlarını etkilemeye devam ettiğine şüphe yok.

Apple iPhone 13 Pro Max

TrendForce ayrıca Apple iPhone 13’ün lansmanının büyük bir başarı olduğunu söyledi. Üç model sayesinde üçüncü çeyrekte toplam iPhone üretimi önceki çeyreğe göre yüzde 22,6 artarak 51,5 milyon adede ulaştı. Bu sayede Apple dünya sıralamasında ikinci sıraya yükselmeyi başardı. Üretim seviyelerine ilişkin tedarik zinciri bilgileri, mevcut çeyrekte Samsung, Oppo, Xiaomi ve Vivo’nun pazar paylarının düşeceğini gösteriyor. Sadece Apple konumunu keskin bir şekilde güçlendirecek.

Apple’ın yüksek fiyatlı ürünlerine rağmen her segmente hitap eden Samsung’u geride bırakacak olması oldukça ilginç. Bu yıl Galaxy S21 FE modelini bir türlü tanıtamayan Samsung’un bu konuda çok ağır yara aldığı ortada. Apple ise dört farklı iPhone modelini satışa sundu ve gelirlerine gelir kattı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu