Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 Resmi Görütüsüyle İlk Kez Karşınızda!

Xiaomi 12 cephesinde beklenen sızıntı nihayet gerçekleşti. Xiaomi 12 resmi görüntüsü tanıtıma günler kala internete sızdırıldı.

Xiaomi 12 resmi görüntüsü eşliğinde nihayet kendisini gösterdi. 28 Aralık tarihinde Çin’de tanıtılacak amiral gemisi telefon beklendiği gibi önden bakıldığında Xiaomi Mix 4 modelini anımsatıyor. Öncülü Mi 11’e kıyasla biraz daha köşeli bir tasarımın benimsendiği telefonda ön kamera yine selefinden farklı olarak merkeze taşınıyor.

Xiaomi 12 modelinde asıl değişim arka bölümde bizleri karşılıyor. Buradaki kamera yapısı da Xiaomi 11T ve Mix 4 modelini anımsatıyor. Fakat önemli bir fark da mevcut. En üste konumlandırılan 50 megapiksellik kamera epey bir büyük görünüyor. Xiaomi’nin kamera ünitesi üzerinde 50 megapiksellik sensöre özellikle vurgu yaptığını görüyoruz. Beklentimiz Xiaomi Mi 11 Ultra’daki  1/1.12″ büyüklüğündeki 50 megapiksellik kameranın Xiaomi 12’ye taşınması yönünde.

Xiaomi 12’nin arka bölümünde toplam üç kamera yer alacak. Geniş açılı ve telefoto kameraların da yine 50 megapiksel çözünürlüğünde olması bekleniyor. Xiaomi Mi 11’deki makro kameranın işlevini ise Xiaomi 12’de geniş açılı kamera üstlenecek.

Xiaomi 12’nin öne çıkan diğer özelliklerinden söz etmek gerekirse; telefondaki ekranın 6.81 inç büyüklüğünde ve 2K çözünürlüğünde olması bekleniyor. Samsung üretimi beşinci nesil E5 AMOLED tabanlı ekran aynı zamanda 120Hz tarama hızını destekleyecek.

Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisinden güç alacak telefonda Harman Kardon destekli stereo hoparlör alacak. Gelen bilgiler alt hoparlörün şarj girişi yerine taşınacağı yani alt ve üst hoparlörün simetrik olacağı yönünde. Haliyle telefondaki şarj girişi sağa ya da sola taşınacak.

100 watt hızlı şarj desteğinin eşlik edeceği telefon kutudan Android 11 tabanlı MIUI 12.5 kullanıcı arayüzü ile çıkacak. Ancak Xiaomi 12 piyasaya çıkış yaptıktan kısa bir süre sonra MIUI 13 güncellemesini alacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu