Akıllı TelefonGüncel Teknoloji HaberleriİnternetNetflixSinema-dizi

Netflix dolandırıcılığı: Netflix logolu zarflara dikkat!

Akıllara gelmeyecek bir Netflix dolandırıcılığı ile karşı karşıyayız. Siber dolandırıcılar bu defa bazı kişilere Netflix logolu postalar göndererek özel ya da şirket bilgisayarlarını ele geçirmeyi hedefliyor. Eğer sizde böyle bir sarı sarf aldıysanız aman dikkat diyelim. Zarfı açın, ancak içerisinden çıkan USB belleği hiçbir şekilde bilgisayarınıza takmayın.

Görülmemiş Netflix dolandırıcılığı!

Sabah evinizin posta kutusunda ya da ya da işe gittiğinizde masanızda Netflix’den gönderilmiş gibi gösterilen bir sarı zarfla karşılaştınız. Eğer Netflix üyesiyseniz ve doğum gününüzse muhtemelen Netflix’in bunu hatırladığını düşüneceksiniz. Netflix üyesi değilseniz bile şirketin sizin için özel bir kampanya hazırladığı düşüncesine kapılabilirsiniz. Fakat bunların hiç biri değil.

Saatler önce bazı özel kuruluşlara ulaşan bu zarfların içerisinden bir USB bellek çıkıyor. İlk etapta pek çok kişi bunun bir dolandırıcılık ürünü olduğunu anlaması beklenmez. Tabii zarftan çıkan USB belleği hemen bilgisayara takıyorsunuz. Bu bellek, bilgisayara takıldığında otomatik olarak devreye giriyor ve kendisini bir klavye olarak tanıtıyor. Eğer geçen bu süreye kadar hala bazı şeylerden şüphelenmediyseniz geçmiş olsun diyelim, zira bilgisayarınıza artık dışarıdan erişim sağlanabiliyor.

Sorun bunla bitmiyor. Eğer şirket içerisinde aynı ağa bağlı daha fazla bilgisayar varsa bunlara da erişim sağlamak çok kolay hale geliyor. Netflix Türkiye’den konuya ilişkin kısa süre içerisinde bir açıklama geleceğini düşünüyoruz.

Dolandırıcılar aylar önce de yine Netflix’i kullanarak kimlik avına çıkmıştı. Antivirüs yazılım kuruluşu ESET, dolandırıcıların Netflix temalı sahte mesajlarla kullanıcıların kişisel bilgilerini elde etmeye çalıştığını duyurdu.

Haber için teşekkürler M.S.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu